Irimie Popa: Voi lupta pentru cetăţenii Colegiului 4

Irimie Popa: Voi lupta pentru cetăţenii Colegiului 4
Irimie Popa: Pentru că este Sfântul Andrei, aş dori să încep prin a–i felicita pe toţi cei care îşi serbează astăzi ziua numelui. Este un nume cu semnificaţii profunde, pe care îl poartă, potrivit statisticilor, 668.332 de români, dintre care 336.952 bărbaţi şi 331.380 femei.

Mai întâi, numele Andrei derivă din grecescul Andreas, care înseamnă "viteaz", "bărbătesc". Apoi, Sfântul Apostol Andrei este numit "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat. Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei apare în 30 noiembrie în calendarul ortodox (cu cruce roşie, din 1995), romano-catolic, lutheran şi anglican. Potrivit tradiţiei, teologilor si istoricilor, Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci, fiind considerat încreştinătorul românilor. În 1997 Sfântul Sinod l-a proclamat Ocrotitorul României. Acelaşi for de conducere a decis ca ziua de prăznuire a sfântului să fie proclamată sărbătoare bisericească naţională.

Care sunt principalele probleme ale locuitorilor din Colegiul 4 Camera Deputaților Cluj-Napoca și care credeți că ar putea fi rezolvările acestora?

Irimie Popa: Deşi mâine este zi de sărbătoare, nu putem să ne prefacem că problemele nu există, poate dimpotrivă, este un moment bun de stat în tihnă şi de reflectat asupra lor şi a posibilelor rezolvări. Prioritară la nivelul Colegiului 4 este îmbunatăţirea condiţiilor de locuit, acesta zonă fiind dintre cele mai defavorizate din acest punct de vedere. Voi constitui interfața dintre cetățeni și administrația locală în vederea realizării unor lucrări de investiții constând în: astfaltarea drumurilor nereabilitate şi consolidarea drumurilor cu probleme, refacerea trotuarelor, introducerea tuturor utilităților și a canalizării, creşterea numarului de locuri de parcare, introducerea de linii de transport în comun care să deservească zonele unde locuiesc un număr foarte mare de cetățeni. Nu trebuie neglijate nici problemele legate de curățenie şi gunoi, dar nici cele legate de siguranța publică. Rezolvarea problemei zgomotului ambiental, prin redirecționarea traficului şi distribuția uniformă din punct de vedere al emisiei de zgomot, este o alta prioritate. Consider că sunt necesare rute ocolitoare ale municipiului, pentru a înlocui pseudo-centura care leagă Comuna Baciu de comuna Apahida. În egală măsură voi acționa pentru reducerea traficului anumitor categorii de vehicule pe anumite artere în intervalele puternic poluate acustic, preluarea traficului din anumite zone prin pasaje subterane și supraterane, și amplasarea locală de panouri fonoabsorbante și/sau zone verzi. De asemeni voi cere sprijinul administrației locale pentru regularizarea cursului rîului Someș și astfel realizarea unei zone de agrement, reabilitarea parcurilor, care în acest Colegiu nu sînt suficiente. Aşa cum am mai spus, consider prioritare la nivelul Colegiului 4, ca de altfel la nivel național, crearea de locuri de muncă, asigurarea sănătății populației și a educației sub toate aspectele sale. De aceea, voi întreprinde o serie de acțiuni în aceste direcții, și nu numai. Voi sprijini programul de construire a cît mai multor creșe şi grădinițe cu program prelungit. De asemenea voi susține rezolvarea problemei lipsei sălilor de sport la nivelul Colegiului, de departe cel mai defavorizat la nivelul Municipiului. De mare importanţă mi se pare și construirea unor spitale noi în cadrul cartierelor Mărăști, Iris sau Someșeni, slab dotate cu unități de ocrotire a sănătății, și mai ales a unor unități ale SMURD și ale Salvării, fără a mai fi nevoie de traversarea centrului Municipiului pentru a se ajunge în zona unităților de primire a urgențelor. Susținerea realizării și dezvoltării terminalului cargo la Aeroportul Cluj-Napoca este de asemenea esențială pentru dezvoltarea Clujului. Nu în ultimul rând, voi sprijini initiațivele de dezvoltare durabilă a României, implicit ale Municipiului Cluj-Napoca, din care face parte și Colegiul 4 Camera Deputaților, prin încurajarea unui mediu de afaceri pietenos proiectelor de investiții majore în domenii de înaltă tehnologie.

 

Etichete
Comenteaza