Joe Biden este sfătuit de familie să rămână în cursa pentru prezidenţiale. Consilierii apropiaţi ai preşedintelui, criticaţi

Joe Biden este sfătuit de familie să rămână în cursa pentru prezidenţiale. Consilierii apropiaţi ai preşedintelui, criticaţi

Familia lui Joe Biden l-a îndemnat să rămână în cursa pentru alegerle prezidenţiale din SUA, după o prestaţie dezastruoasă la dezbaterea de săptămâna trecută, relatează The Guardian.

Preşedintele s-a reunit duminică cu familia sa la Camp David, unde discuţiile ar fi inclus şi întrebări cu privire la viitorul său politic.

Această întâlnire a avut loc după dezbaterea împotriva lui Donald Trump în cadrul căreia Joe Biden a avut o prestaţie slabă, iar publicaţii mari din SUA i-au cerut să se retragă din cursă pentru ca un alt candidat să îi ia locul în confruntarea cu republicanul Trump.

În timpul întâlnirii de la Camp David - la care au participat soţia, copiii şi nepoţii preşedintelui - familia lui Biden i-a spus că încă le poate arăta americanilor că este capabil să servească încă patru ani, în ciuda presiunii din ultimele zile, potrivit New York Times

 În timp ce familia sa ar fi fost conştientă de cât de slab a performat, ei continuă, de asemenea, să creadă că el este cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe Donald Trump, notează The Guardian.

Printre cei din familie care l-au sfătuit pe Biden să continue în cursa împotriva lui Trump se regăsesc soţia sa, Jill, dar şi fiul acestora, Hunter. Rudele preşedintelui ar fi criticat, de asemenea, modul în care cei mai apropiaţi consilieri ai săi l-au pregătit pentru dezbatere.

Un sondaj realizat de CBS după dezbatere a arătat o creştere de 10% a numărului de democraţi care consideră că Biden nu ar trebui să candideze la preşedinţie, ajungând la 46%, faţă de 36% în februarie.

Pe de altă parte, democraţii de top din cadrul formaţiunii au declarat, potrivit Reuters, că exclud înlocuirea lui Joe Biden pentru cursa prezidenţială.

 

 

Comenteaza