Joe Biden face un apel la calm în rândul americanilor, după tentativa de asasinat a lui Donald Trump

Joe Biden face un apel la calm în rândul americanilor, după tentativa de asasinat a lui Donald Trump

Preşedintele american Joe Biden a folosit cadrul formal al Biroului Oval de la Casa Albă pentru a le spune americanilor că politica trebuie să fie o arenă pentru dezbateri paşnice, după ce un posibil asasin l-a rănit pe rivalul republican Donald Trump.
 

Împuşcarea lui Trump la un miting în Pennsylvania sâmbătă „ne cheamă pe toţi să facem un pas înapoi", a spus Biden, potrivit agenţiei Reuters.

„Nu putem permite ca această violenţă să fie normalizată. Retorica politică din această ţară a devenit foarte aprinsă. Este timpul să o răcim", a spus el. „Cu toţii avem responsabilitatea de a face acest lucru".

Mandatul lui Joe Biden la Casa Albă a inclus câteva dintre multiplele cazuri de violenţă politică din SUA din ultimii ani, inclusiv atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către loialiştii lui Trump şi rănirea cu ciocanul a lui Paul Pelosi, soţul fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, în 2022, potrivit sursei citate.

„Violenţa nu a fost niciodată răspunsul", a spus Biden.

Discursul lui Biden în Biroul Oval în urma tentativei de asasinat a lui Trump a fost al treilea susţinut în timpul mandatului său. În octombrie anul trecut, el a ţinut un discurs în prime-time pentru a comenta conflictele din Gaza şi Ucraina, iar în iunie 2023 a vorbit atunci când s-a ajuns la un acord cu republicanii pentru a evita o încălcare a plafonului datoriei SUA.

Discursul lui Biden, difuzat de principalele canale de ştiri şi inclusiv de cel conservator Fox News, a venit la câteva zile după ce a avut loc summitul NATO de la Washington – acolo unde a făcut o nouă serie de gafe – şi la mai bine de două săptămâni după dezbaterea televizată împotriva lui Donald Trump la CNN.

Aceste evenimente au fost în centrul atenţiei în ultima perioadă, în contextul în care greşelile şi prestaţia slabă a lui Biden au dus la creşterea presiunilor asupra sa pentru a se retrage din cursa prezidenţială, din cauza îngrijorărilor că nu are acuitatea mentală pentru un nou mandat de patru ani.

 

Comenteaza