Jorj face plângere penală pentru prejudicierea instituţiilor statului: Judeţul Cluj ar fi putut primi de două ori mai mulţi bani

Jorj face plângere penală pentru prejudicierea instituţiilor statului: Judeţul Cluj ar fi putut primi de două ori mai mulţi bani
Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj a anuţat că va depune plângeri penale la DNA, Parchetul Genetal şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că în perioada 2008-2012 prejudiciile generate la nivel naţional de instituţii ale statului au ajuns la 900 de milioane de euro, cele aferente anului 2011 fiind de peste 700 de milioane de euro.

Reprezentantul PSD Cluj-Napoca a arătat că datele reclamate apar într-un raport al Curţii de Conturi, prezentat de către preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, la Palatul Parlamentului, pe 31 ianuarie.

Potrivit lui Jorj raportul Curţii de Conturi face referire la o perioadă când, în cea mai mare parte a intervalului, la guvernare au fost PDL şi UDMR. Mai mult, ţinând cont de valoarea ridicată a prejudiciilor din anul 2011, preşedintele PSD Cluj-Napoca a precizat că "sub bagheta lui Emil Boc" (care a fost premier) au avut loc neregulile respective.

Dacă sumele reclamate nu "s-ar fi evaporat", suma alocată proiectelor de infrastructură din judeţul Clujul pentru 2013 prin actualul buget central, de 17,5 milioane de euro, ar fi fost dublă, menţionează preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Jorj este nemulţumit că "parlamentari şi foşti miniştri PDL" au contestat vehement modul de alcătuire a bugetului pe 2013, în condiţiile în care "au risipit fonduri uriaşe din bugetele anilor trecuţi".

"Pentru că nu este normal ca într-un stat de drept cei lipsiţi de morală să dea lecţii de moralitate, pentru că nu este normal într-un stat european să fie prezentate rapoarte calificate ale fraudei iar instituţiile abilitate în instrumentarea, recuperarea pagubelor şi pedepsirea vinovaţilor să aştepte tăcute ca faptele să se prescrie, am decis să formulez plângeri penale adresate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - structura centrală, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parchetului General", a precizat Jorj.

El a menţionat că în plângerea penală reclamă comiterea unor infracţiuni asociate corupţiei, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu. "Nu am reclamat anumite persoane, ci am sesizat neregulile. Este de competenţa justiţiei să cerceteze", a precizat Jorj.

 

Etichete
Comenteaza