Alegeri SUA | Kamala Harris are asigurată nominalizarea Partidului Democrat după ce a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor

Alegeri SUA | Kamala Harris are asigurată nominalizarea Partidului Democrat după ce a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor
| Foto: Facebook Vice President Kamala Harris

Vicepreşedintele american Kamala Harris şi-a asigurat luni sprijinul majorităţii delegaţilor la Convenţia Naţională Democrată, asigurându-se că va deveni candidatul partidului la preşedinţie, potrivit mai multor surse citate de Reuters.
 

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaţilor a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegaţi, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru a câştiga votul delegaţilor în următoarele săptămâni. Preşedintele Comitetului Naţional Democrat, Jaime Harrison, a declarat luni că partidul va desemna un candidat la preşedinţie până la 7 august.

Delegaţii se mai pot răzgândi până atunci, dar nimeni altcineva nu a primit niciun vot în sondajul AP, iar 57 de delegaţi s-au declarat indecişi.

La câteva minute după ce a primit sprijinul lui Biden duminică, Harris a început să consolideze sprijinul democraţilor pentru candidatura sa la prezidenţiale, obţinând angajamente din partea a sute de delegaţi la convenţie, anunţând o strângere masivă de fonduri şi obţinând sprijin din partea unor personalităţi de vârf ale partidului, a relatat Reuters.

Printre acestea se numără şi Nancy Pelosi. Practic, toţi democraţii proeminenţi care au fost consideraţi potenţiali contestatari ai lui Harris şi-au declarat sprijinul pentru aceasta, inclusiv guvernatorii Gretchen Whitmer din Michigan, Gavin Newsom din California şi Andy Beshear din Kentucky. Whitmer, într-o postare pe X, a declarat luni că va fi co-preşedinte al campaniei lui Harris.

Preşedintele Joe Biden şi-a exprimat sprijinul pentru Harris duminică, când s-a retras din cursă pe fondul unor întrebări legate de vârsta şi sănătatea sa.

"În această seară, sunt mândră că am obţinut sprijinul necesar pentru a deveni candidatul partidului nostru. În următoarele câteva luni, voi călători în toată ţara, vorbind cu americanii despre tot ceea ce este în joc. Intenţionez pe deplin să unesc partidul şi naţiunea noastră şi să-l înving pe Donald Trump", a scris Kamala Harris pe platforma X.

 

Comenteaza