Video Klaus Iohannis și-a depus oficial candidatura: "E nevoie de multă muncă pentru a repara tot ce a stricat PSD"

Klaus Iohannis și-a depus oficial candidatura: "E nevoie de multă muncă pentru a repara tot ce a stricat PSD"
| Foto: https://www.facebook.com/klausiohannis/

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a depus la BEC candidatura pentru un al doilea mandat la Cotroceni. Şeful statului a fost aşteptat de susţinători.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că a strâns alături de PNL peste 2.200.000 de semnături necesare înscrierii în cursa pentru un al doilea mandat la Cotroceni. Sute de susţinători l-au aşteptat pe şeful statului în faţa sediului BEC, pentru a da mână şi a face poze cu el.

"Mi-am depus candidatura pentru încă un mandat. Împreună cu documentele mele, am depus împreună cu PNL peste 2.200.000 de semnături ale românilor care susţin această candidatură. Este un număr imens şi acest lucru mă bucură foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reuşit această acţiune de strângere de semnături, evident prin şi cu sprijinul PNL şi a celor care au dorit să fie alături de noi. Este un moment important şi cred că este bine să explic bine şi de ce doresc să candidez pentru încă un mandat", a declarat Iohannis, în faţa sediului BEC.

 

Şeful statului a venit însoţit de Ludovic Orban şi mai multi parlamentari liberali.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat de sute de susţinători, care au dorit să dea mână şi să facă poze cu el. Totodată, preşedintele României a dat şi câteva autografe pe cartea sa intitulată „EU.RO”.

"Ce de lume pe aici. Frumoasă echipă", a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a refuzat să semneze o pancardă pe care scria "#REZIST", la cererea unui susţinătoare. "O carte dacă se poate " i-a răspuns Iohannis susţinătoarei.

Iohannis: PSD, o catastrofă pentru România. E nevoie de multă muncă pentru a repara tot ce a stricat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la BEC, că PSD reprezintă o catastrofă pentru România, fiind nevoie de multă muncă pentru a repara tot ce a stricat. Şeful statului a adăugat că a reuşit în acest mandat să prevină multe din stricăciunile PSD, inclusiv în domeniul justiţiei.

„Din păcate arhitectura a permis atât cât am făcut. Pot să vă spun că am folosit toate instrumentele care au fost la dispoziţia preşedintelui. Dacă spun că PSD trebuie îndepărtat de la putere, înseamnă că trebuie îndepărtat prin mijloace constituţionale. Avem această majoritate guvernamentală PSD-istă realizată în urma unui scrutin. Au fost alegerile parlamentare din 2016. În condiţiile în care PSD a obţinut un rezultat important, ceea ce am putut să fac vă asigur că am făcut. Pentru România PSD a fost o catastrofă. Aceste lucruri trebuie reparate. Sunt multe instituţii care trebuie reparate. Această muncă este una de durată şi se poate realiza dar numai în situaţia în care preşedintele colaborează efectiv cu guvernul, iar guvernul doreşte colaborarea”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a adăugat că a reuşit să prevină multe dintre stricăciunile pe care PSD voia să le creeze.

„Trebuie să vedem imensa pagubă produsă de PSD. Cred că pot să spun la final de mandat că am reuşit prin instrumentele puse la dispoziţie să previn multe dintre stricăciunile planificate de PSD. Chiar recent am avut o reuşită frumoasă împreună cu românii, când am reuşit pe 26 mai să oprim distrugerea justiţiei planificată de PSD. Aici ne aflăm acum. E nevoie de muncă, de resetare şi sunt dispus să conduc această muncă”, a subliniat Iohannis.

Şeful statului a mai spus că îşi doreşte modernizarea României.

"Este o perioadă complicată pentru România. Este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în aceşti aproape trei ani. Este nevoie de modernizarea României, de spitale moderne, de autostrăzi, de şcoli curate, de o administraţie care are în centrul ei cetăţeanul. Toate aceste lucruri trebuie realizate, reclădite şi trebuie să înţelegem cu toţii că acest lucru poate fi denumit simplu: România normală. Eu îmi doresc o Românie normală, instituţii funcţională, respectarea drepturilor cetăţeneşti", a conchis Iohannis.

 

Anterior, la Biroul Electoral Central şi-a depus candidatura prezidenţiabilul USR-PLUS, Dan Barna, care a precizat că a strâns aproape 400.000 de semnături.

Viorica Dăncilă şi-a depus joi candidatura. Liderul PSD a strâns circa 1.500.000 de semnături.

Preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, a depus la BEC peste 230.000 de semnături necesare înscrierii canddiaturii sale în cursa pentru Cotroceni.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Comenteaza