La nouă ani de la semnarea contractului, Călian cere analizarea contractului de privatizare pentru Mechel Câmpia Turzii. "Niciodată nu e prea târziu" VIDEO

La nouă ani de la semnarea contractului, Călian cere analizarea contractului de privatizare pentru Mechel Câmpia Turzii.
Deputatul clujean Petru Călian (PDL) cere comisie de anchetă pentru verificarea contractului de privatizare al fostului combinat Industria Sârmei Câmpia Turzii, vândut în 2003 către grupul siderurgic rus Mechel, care a anunţat săptămâna aceasta că va concedia 800 de angajaţi.

"Noi nu cunoaştem conţinutul contractului de privatizare, clauzele negociate. În calitate de parlamentar voi cere luni în Parlament înfiinţarea unei comisii de anchetă, care nu are menirea de a găsi lucruri negative, ci din contră", subliniază el.


Călian spune că vrea comisie de anchetă "ca să vedem dacă într-adevăr au fost angajamente care vizează investiţii în combinat care să ducă la creşterea competitivităţii şi la scăderea preţului produselor finite, nu să se ajungă la lipsa de comenzi. Vom vedea ce se va întâmpla. În această situaţie o comisie de anchetă este imperios necesară", a spus el.

Întrebat de ce cere analizarea contractului de privatizare doar acum, la nouă ani de la semnarea documentului, şi în condiţiile în care Mechel a disponibilizat deja, eşalonat, aproximativ 3.000 de persoane, Călian răspunde că "niciodată nu e prea târziu".

"Nu vrem să ne trezim ca la Nokia, să avem surpriza ca într-un an să se închidă combinatul", a explicat el.

Vezi mai jos declaraţia acestuia

Comenteaza