Lăpuşan face evidenţa proiectelor întrerupte la Cluj. Vezi care sunt acestea şi ce a răspuns Tişe VIDEO

Lăpuşan face evidenţa proiectelor întrerupte la Cluj. Vezi care sunt acestea şi ce a răspuns Tişe VIDEO
Principalele nerealizări ale administraţiei judeţene şi locale din Cluj-Napoca, în viziunea USL, au fost evidenţiate astăzi de preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. Lista numără 12 puncte, între care întreruperea lucrărilor la Autostrada Transilvania, costurile foarte mari ale centurii de ocolire Vâlcele-Apahida, dar şi plecarea Nokia din judeţ şi blocarea proiectelor imobiliare Lomb şi Tineretului.

"PDL şi-a dat în petic cu plecarea Nokia, dar şi cu restul nerealizărilor", a spus Remus Lăpuşan.

El a adăugat că lista proiectelor eşuate, abandonate sau întrerupte în Cluj numără 12 puncte. Acestea sunt întreruperea lucrărilor la A3, costurile centurii Vâlcele-Apahida, groapa de gunoi de la Pata Rât, care ar fi trebuit deja închisă, drumurile judeţene care ar fi trebuit reabilitate de CJ Cluj, proiectul imobiliar CasaRom, început de 8 ani şi abandonat, proiectele imobiliare Lomb şi Tineretului, Centrul Cultural Transilvania, aflat în întârziere, parkingurile de pe străzile Fabricii şi Băişoara, ce ar fi trebuit să fie terminate, linia de tramvai, unde lucrările "sunt în întârziere", plecarea Nokia.

Acestora li se adaugă arestarea vicepreşedintelui CJ Radu Bica şi a primarului Sorin Apostu, care, spune Lăpuşan, "încununează activitatea administraţiei din Cluj".

"Mi-e foarte greu să înţeleg ipocrizia celor de la PSD, care, în 20 de ani de administraţie nu au făcut nimic", a replicat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, care a făcut referire şi la rampa de gunoi: "În timpul administraţiei social-democrate, partidul a fost interesat mai mult de afacerea PowerPack şi a prejudiciat masiv bugetul judeţean. Proiectul Pata-Rât e unul de 50 de milioane de euro, îl puteau face şi ei până acum". Conform lui Tişe, blocarea actuală a proiectului rampei de gunoi e cauzată de "firme de opoziţie".

Privind plecarea Nokia, preşedintele Consiliului Judeţean spune că "Lăpuşan nu înţelege situaţia reală existentă şi motivele plecării Nokia". Tişe i-a recomandat lui Lăpuşan să citească comunicatul de presă al companiei de telefonie mobilă. "Dacă USL ar fi încheiat un contract care să şi protejeze social oamenii, nu s-ar fi creat situaţia ca un număr atât de mare de oameni să rămână fără slujbe", a adăugat el, pentru ziuadecj.ro.

Alin Tişe a mai spus că în ultimii 3 ani s-a plombat cel mai mare număr de kilometri de drumuri judeţene din istoria Clujului, iar proiectul pe următorii 4 ani are deja contractele semnate şi va fi executat în funcţie de buget.

Comenteaza