Lăsat pe dinafară de gaşca tânără din fruntea PSD Cluj, Alexandru Cordoş nu renunţă la ambiţia obţinerii unui nou mandat de senator

Lăsat pe dinafară de gaşca tânără din fruntea PSD Cluj, Alexandru Cordoş nu renunţă la ambiţia obţinerii unui nou mandat de senator
Din cei trei actuali parlamentari PSD de Cluj, doar Cornel Itu se regăseşte şi pe noua listă de candidaţi încropită de conducerea interimară a organizaţiei. Dacă deputatul Aurelia Cristea şi-a asumat statutul de indezirabil al conducerii PSD Cluj şi nici măcar nu şi-a depus un dosar de candidatură, în ciuda problemelor de natură juridică, senatorul Alexandru Cordoş continuă să râvnească la un nou mandat.

Cordoş acuză conducerea organizaţiei clujene a social-democraţilor de mai multe nereguli procedurale în adoptarea deciziei de a-l exclude de pe lista de candidaţi pentru un nou mandat de senator şi trage nădejde că va ocupa, totuşi, un loc eligibil cu ajutorul conducerii centrale a partidului. „În acest moment, prefer să nu comentez foiarte mult, pentru că lista încă nu e finală, e doar decizia unui birou interimar, o propunere, care va ajunge la Bucureşti. Conform cutumei, activitatea parlamentarilor în funcţie se analizează pe baza unor criterii. Fără falsă modestie, n-o spun eu, o spune Institutul de Politici Publice sunt primul între senatorii PSD şi pe locul 5-6 între toţi senatorii, din punct de vedere al activităţii parlamentare, am fost şi chestor al Senatului o perioadă.

În sondaje sunt primul ca intenţie de vot în judeţ. Îmi asum şi celelalte aspecte negative, dar cetăţenii trebuie să decidă dacă doresc o persoană sau alta. În Biroul Permanent Naţional va fi analizată fiecare persoană în parte. Nu vreau să fiu impus organizaţiei judeţene, dar, în evaluarea candidaturii mele, nu s-a ţinut cont de criteriile stabilite pentru parlamentarii în funcţie, nici măcar n-am fost chemat să fiu ascultat, să-mi susţin candidatura. Eu cred că vremea cumetriilor şi a deciziilor pe bază de interese de cumetrie în politică a trecut de mult şo că trebuie să conteze proiectele pe care fiewcare dintre noi le are. În două mandate de senator cred că i-am reprezentat foarte bine pe clujeni.

Dacă există nişte acuzaţii la adresa mea, voi răspunde, ca orice cetăţean, în faţa legii, dar nimeni nu-şi poate bate joc de munca mea în slujba clujenilor. Sunt singurul care am semnăturile tuturor primarilor, viceprimarilor şi şefilor de organizaţii locale, de care, de asemenea, nu s-a ţinut cont, dar cei de la Bucureşti le-au văzut. Voi respecta decizie pe care o va lua partidul, dar mi-e greu să înţeleg criteriile după care a fost făcută această listă. De ce nu am fost invitaţi şi ascultaţi nici eu, nici doamna deputat Aurelia Cristea, care a fost şi ministru. Chiar dacă Aurelia Cristea nu şi-a depus un dosar de candidatură, ca fost ministru trebuia invitată să candideze. Dar rămâne să vedem care va fi decizia partidului şi, în funcţie de asta, voi vedea care va fi modalitatea uşterioară de comunicare cu cetăţenii Clujului", a declarat Cordoş.

În replică, preşedintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra (care s-a cocoţat primul pe lista de candidaţi pentru Cameras Deputaţilor), dă de înţeles că principalu argument al eliminării lui Cordoş de pe listă sunt probelemele de natură penală cu care acesta se confruntă, fiind urmărit penal pentru fapte de corupţie, întgr-o cauză în care soţia sa şi-a recunoscut vinovăţia şi a primit deja, în primă instanţă, o condamnare la închisoare cu executare. „Nu contestă nimeni activitatea parlamentară a domnului Cordoş. În Biroul Judeţean a fost un vot deschis - nici Cornel Itu, care e pe listă, nu a participat - şi s-a ţinut cont şi de criteriile de etică şi integritate.

Pe de altă parte, în ultimele trei luni, de când conduc organizaţia, nici n-am comandat nici n-am văzut vreun studiu sociologic care să sondeze nume de colegi, dacă domnul Cordoş are aşa ceva, să ni-l arate şi nouă. În privinţa primarilor, am avut idscuţii cu toţi primarii dinj zonele Dej - Gherla şi Turda - Câmpia-Turzii şi toţi au declarat că susţin această listă. Nu e adevărat că n-a discutat nimeni cu dânsul, am discutat personal cu domnul Cordoş, ultima oară vineri şi a participat şi la una din întâlnirile cu primarii. Personal i-am spus că nu se încadrează în ideea mea de reînnoire", a afirmat Nasra.

 

Comenteaza