Liberalii clujeni: „Deputatul Sabin Sărmaș joacă la două capete” / Replica lui Sărmaș: „La ei... mai cu întârziere”

Liberalii clujeni: „Deputatul  Sabin Sărmaș joacă la două capete” / Replica lui Sărmaș: „La ei... mai cu întârziere”
| Foto: Facebook Sabin Sarmas

Liberalii clujeni îl acuză pe deputatul independent Sabin Sărmaș, exclus din partid înainte de alegerile locale, când a candidat împotriva primarului Emil Boc, că acționează duplicitar întrucât ar figura în continuare în Grupul Parlamentar al PNL. În replică, Sărmaș le transmite liberalilor că tocmai și-a dat demisia din grup.

Liberalii clujeni l-au acuzat, miercuri, într-un comunicat de presă, pe parlamentarului clujean că joacă duplicitar:

„Deputatul invizibil și duplicitar Sabin Sărmaș, joacă la două capete: și independent, și membru PNL! 

Deputatul PNL Sabin Sărmaș, da da, PNL, a dat o țeapă clujenilor dovedind că alegerile locale au fost, pentru el, doar o trambulină pentru alegerile parlamentare, scopul său final fiind, de fapt, de a deveni deputat.

Deși exclus din partid cu câteva luni în urmă, Sărmaș figurează, încă, membru al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților pentru că îi place, nu-i așa, să fie “mufat” la două oi: să pozeze în ochii unora ca independent, neafiliat politic, pentru a le lua voturile, dar, pentru a-și urmări interesele, să pară că are și o apartenență politică, de grup parlamentar, cu toate beneficiile ce decurg de aici.

Constatăm cu stupoare tupeul incomensurabil al deputatului invizibil de a nu-și depune demisia din grupul PNL de la Camera Deputaților, fiind ghidat probabil de ideea că toți clujenii sunt proști, creduli și ușor de manipulat”, se arată în comunicatul PNL Cluj.

Potrivit liberalilor clujeni, rămânerea lui Sabin Sărmaș în grupul PNL, cu toate avantajele care derivă din această calitate, nu demonstrează altceva decât „o duplicitate ieșită din comun a deputatului, iar așa zisa "independență" a sa nu este altceva decât o șarlatanie pe care, în mod regretabil, a servit-o clujenilor nu doar la alegerile locale ci o servește în continuare și în perspectiva alegerilor parlamentare”. 

Pentru toate acestea, reprezentanții PNL Cluj îi cer lui Sărmaș să își ceară public scuze de la clujeni:

„Îi solicităm, așadar, deputatului fără activitate, să iasă public și să ceară scuze clujenilor pentru că a mințit și minte în continuare cu privire la imaculitatea sa politică dar și pentru că, timp de aproape 4 ani, nu a fost capabil să promoveze și să susțină niciun proiect de dezvoltare al Clujului, cu alte cuvinte, a încasat timp de 48 de luni un salariu nemeritat”.

Sabin Sărmaș: „Am depus o cerere de demisie din grupul PNL”

În replică, Sabin Sărmaș a declarat pentru ZIUA de CLUJ că tocmai și-a depus cererea de demisie din grupul PNL, în contextul în care sesiunea parlamentară abia a început.

„Dacă colegii din PNL Cluj aveau curiozitatea să întrebe la Camera Deputaților, ar fi văzut că la începutul sesiunii parlamentare, care săptămâna asta tocmai a început, am depus o cerere de demisie din grupul PNL. Asta în primul rând. Dar ei... așa, mai cu întârziere, ei nu știu pe unde-i finanțarea la metrou...

În al doilea rând, ar face bine să întrebe conducerea PNL București și să-i certe pe cei de acolo de ce nu m-au dat afară din grup, pentru că eu am fost dat afară din PNL, deci să se întrebe între ei, ei să lămurească lucrurile astea nu să mă întrebe pe mine. Eu am crezut că vor duce demersul până la capăt. Nu-i ascultă nimeni de la București, au fost certați la București că m-au dat afară din PNL, nu știu, dar s-o lămurească între ei, nu am eu de-a face cu lucrurile astea, cu un demers unilateral al PNL de a mă exclude.

Înțeleg că e un conflict de viziune între filiala Cluj și național. Înțeleg că cei de la Cluj au zis că au încercat să poarte negocieri cu mine ca să mă întorc în partid, lucru pe care în mod evident nu l-aș fi acceptat sub nicio formă... dar nu au curajul să vină să facă asta”, a declarat Sabin Sărmaș.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, au existat voci în PNL Cluj care au propus ca demararea unor discuții cu Sabin Sărmaș pentru ca acesta să fie reprimit în partid, însă acest lucru nu a mai avut loc deocamdată.

Comenteaza