Liberalii, primii înscrişi oficial în cursa pentru parlament

Liberalii, primii înscrişi oficial în cursa pentru parlament
PNL este prima formaţiune politică clujeană care şi-a depus dosarele cu candidaţii pentru Parlamentul României la Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Duminică, la ora 10:20 s-a înregistrat la BEJ prima înscriere oficială în competiţia electorală care va începe în noiembrie. Cu o întârziere de aproximativ 20 de minute peste ora anunţată iniţial, delegaţia destul de numeroasă a PNL Cluj a intrat în sediul BEJ cu dosarele de candidaturi pentru cele două camere ale parlamentului.

Marii absenţi au fost cei doi şefi ai administraţiei locale, Emil Boc şi Alin Tişe, acesta din urmă, candidat, la rândul său, pentru Senat (doar pentru a „trage" lista, potrivit propriei afirmaţii), ambii fiind plecaţi din ţară. În schimb a fost prezent paraşutatul lui Vasile Blaga, Sorin Moldovan, ocupantul locului trei, considerat eligibil, pe lista pentru Camera Deputaţilor. Poziţionat undeva în mijlocul grupului, Moldovan părea vizibil stingher într-un grup în care a fost implantat cu forţa şi de efortul căruia ar urma să beneficieze pentru a se cocoţa într-un fotoliu de deputat de Cluj, judeţ cu care nu are absolut nicio legătură.

Ca de obicei, şeful PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a rămas fidel limbajului de lemn, neriscând nici măcar să-şi asume o minimă performanţă electorală concretă şi cuantificabilă. „Venim în faţa clujenilor cu o ofertă serioasă de oameni cu experienţă, care s-au validat la locurile lor de muncă, o ofertă care îmbină experienţa cu tinereţa unora dintre candidaţi. Ne dorim să obţinem un rezultat suficient de bun încât să ne plaseze între organizaţiile fruntaşe la Bucureşti", a declarat Buda.

Listele complete (inclusiv rezervele) de candidaţi ale PNL Cluj

Pentru Senat

1. Marius-Petre Nicoară
2. Călin-Marin Tuluc
3. Alin-Păunel Tişe
4. Gabriela Mirela Gîrboan
5. Marius-Călin Sabo
6. Marinela Giurgiu

Pentru Camera Deputaţilor

1. Vasile-Florin Stamatian
2. Nechita-Adrian Oros
3. Sorin-Dan Moldovan
4. Marius-Dorel Mînzat
5. Tudor Ştefănie
6. Irina Munteanu
7. Ovidiu Vasile Cîmpean
8. Mircea-Valer Puşcă
9. Gelu-Vasile Topan
10. Nicolae-Giulian Groşan
11. Cosmin-Alexandru Todea
12. Ioan-Sabin Sărmaş
13. Gheorghe Pop

Potrivit rezultatului votului politic (pentru consiliul judeţean) de la alegerile locale din 5 iunie, eligibile pot fi considerate primele două poziţii de pe lista pentru Senat, respectiv primele cinci poziţii de pe lista pentru Camera Deputaţilor. De remarcat că printre ocupanţii locurilor presupus eligibile nu se găseşte nicio femeie, iar, în afara paraşutatului lui Blaga, nu există niciun candidat tânăr, conform criteriului de eligibilitate pentru organizaţia de tineret, adică sub 35 de ani.

Cel mai „tânăr" candidat clujean este Călin Tuluc, poziţia a doua pe lista pentru Senat, în vârstă de 40 de ani. Media de vârstă a candidaţilor liberali clujeni (fără paraşutatul lui Blaga) cu şanse de a intra în viitorul parlament este de 55 de ani şi jumătate (49 de ani, vârsta medie a candidaţilor eligibili pentru Senat, respectiv 58 de ani şi nouă luni, vârsta medie a candidaţilor clujeni eligibili pentru Camera Deputaţilor).

 

Etichete
Comenteaza