Lider PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare. “Nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională”

Lider PNL cere scoaterea UDMR de la guvernare. “Nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională”
| Foto: Facebook Adrian Cozma

Deputatul Adrian Cozma a transmis un mesaj dur în urma deciziei reprezentanților UDMR de a nu transmite niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. 

"UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea?

De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect. Nu le cerem să se bucure, deși in această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene.

UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă.

Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel", e mesajul transmis de Adrian Cozma, deputat de Satu Mare. 

Comenteaza