Lidera USR Cluj: „Este păcat că a trebuit să se ajungă la soluția grevei pentru ca PSD-PNL să acorde Educației atenția pe care o merită”

Lidera USR Cluj: „Este păcat că a trebuit să se ajungă la soluția grevei pentru ca PSD-PNL să acorde Educației atenția pe care o merită”
| Foto: Facebook.com/OanaMurariu

Luni este prima zi de grevă generală în sistemul de educaţie din România. Sindicaliștii spun că greva generală din învățământ va continua până când vor primi din partea Guvernului „o soluţie credibilă” asupra revendicărilor salariale.

Reprezentanţii sindicatelor au anunţat, duminică, după negocierile de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă, cu liderul PSD Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri, că greva din învăţământ va continua şi va avea loc luni, iar durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul.

Președintele USR Cluj, deputata Oana Murariu, consideră că, dacă guvernanții ar fi alocat mai multe timp acestei probleme și ar fi lăsat jocurile de putere deoparte, luni ar fi putut fi o zi normală de școală.

„Este păcat că a trebuit să se ajungă la soluția grevei pentru ca PSD-PNL să acorde Educației atenția pe care o merită și profesorilor respectul de care trebuie să se bucure. Dacă guvernanții ar fi dedicat chiar și săptămâna trecută mai mult timp găsirii de soluții pentru Educație decât pentru orgoliile și jocurile de putere ale liderilor coaliției, poate azi am fi avut o zi normală de școală”, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, lidera USR Cluj.

Ultima grevă generală din învățământ a avut loc în urmă cu 18 ani și a durat trei săptămâni.

Comenteaza