Liderii PSD Cluj îşi fac asociaţie. Vor să organizeze evenimente şi să promoveze social democraţia

Liderii PSD Cluj îşi fac asociaţie. Vor să organizeze evenimente şi să promoveze social democraţia

Social democraţii clujeni îşi fac o asociaţie numită Social Democraţi din 1893 , pe scurt SD1893, care îşi propune să popularizeze în rândul tinerilor şi a românilor în general, ideile social-democraţiei moderne.

Preşedinte al noii structuri va fi Ovidiu Lungu, consilier parlamentar al deputatului Horia Nasra şi reprezentant al PES (reţea europeană ce reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene, n. red.) la Cluj , iar printre membrii fondatori se regăsesc parlamentarii de Cluj ai PSD Cornel Itu, Horia Nasra, Vasile Ilea şi secretarul de stat Gabriela Ciot.

“Social-democraţia şi ideile de stânga au o vechime de cel puţin 125 de ani, prima asociere partinică formală fiind datată în 1893, când mai mulţi intelectuali de stânga au fondat Partidul Social–Democrat al Muncitorilor din România”, afirmă fondatorii platformei, pe pagina lor web, sd1893.ro.

Lansat în anul Centenar, proiectul își propune să aibă în acest an mai multe acţiuni care să marcheze 100 de ani de la Marea Unire, dar și să organizeze evenimente politice și sociale care să vină ca suport intelectual #deStânga, conform iniţiatorilor.

Platforma a fost lansată la Cluj, dar iniţiatorii nu exclud ca în viitor aceasta să fie extinsă în mai multe judeţe sau chiar în toată ţara. Sâmbătă, social-democraţia din România a împlinit 125 de ani de tradiţie, la 31 martie 1893 fiind fondat Partidul Social-Democrat al Muncitorilor din România (PSDMR).

 

 

Comenteaza