Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor: "Ar trebui să optăm pentru guvernare"

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor:
Deputatul UDMR de Cluj Mate Andras Levente crede că uniunea maghiară ar trebui să ia în calcul participarea în noul guvern care se va forma.

Mate Andras Levente, care este şi liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, a afirmat că cel mai bine pentru ţară ar fi să fie obţinută o stabilitate politică în cel mai scurt timp.

„Alegerile parlamentare anticipate nu pot fi organizate pentru că Legea alegerilor parlamentare a fost adoptată în urmă cu câteva luni, iar o decizie a Curţii Constituţionale spune că nu poate fi modificată legislaţia alegerilor parlamentare mai devreme de un an înainte de alegeri. Rămân variantele unui guvern minoritar al opoziţiei sau un guvern susţinut de o nouă majoritate parlamentară", declară Mate despre ce ar putea urma după demisia premierului Victor Ponta.

Reprezentantul UDMR este de părere că uniunea maghiară ar trebui să intre la guvernare. „Eu cred că UDMR ar trebui să opteze pentru intrarea la guvernare alături de PNL şi de minorităţile naţionale. E adevărat că o asemenea formulă ar mai avea nevoie de câteva voturi pentru a avea majoritate, dar ele ar putea fi obţinute", mai spune deputatul UDMR Mate Andras.

Comenteaza