Liderul PNL: „Nu se pune problema ca preşedintele Iohannis să ocupe o funcţie de comisar european”

Liderul PNL: „Nu se pune problema ca preşedintele Iohannis să ocupe o funcţie de comisar european”
| Foto: romanialibera.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că nu se pune problema ca preşedintele Klaus Iohannis să ocupe o funcţie de comisar european.

Liderul liberal a fost întrebat dacă ar fi dispus să preia funcţia de preşedinte interimar al României în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis ar obţine o funcţie de comisar European.

 ”În primul rând, că nu se pune problema ca preşedintele Klaus Iohannis să ocupe o funcţie de comisar european. În al doilea rând, aici nu este vorba de disponibilitatea mea ce este vorba de prevederile din atribuţiile care sunt stabilite pentru preşedintele Senatului”, a precizat Ciucă, potrivit news.ro.

Dacă mai sun şanse ca preşedintele să mai obţină vreo funcţie la nivel european în această toamnă, Ciucă a răspuns: ”Nu am discutat cu domnul preşedinte acest lucru. Ca atare, nu pot să vă răspund la această întrebare”.

Amintim, premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre numirea comisarului european din partea României, că posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene şi că urmează să aibă discuţii şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

Comenteaza