Liderul PSD nu se lasă: „Vom veni în Parlament cu amendamente la bugetul de stat”

Liderul PSD nu se lasă: „Vom veni în Parlament cu amendamente la bugetul de stat”
| Foto: informatiavj.ro

Parlamentarii PSD vor veni în Parlament cu propuneri la proiectul legii bugetului pe anul 2021, a declarat marţi liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, care a amintit că miercuri va prezenta propunerea de buget alternativ pentru România.

„Mâine vă vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru România şi, din discuţiile avute cu liderii de sindicat, am tras cu toţii o concluzie evidentă - faptul că toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 şi de această propunere de buget de austeritate a actualului guvern, a domnului prim ministru Cîţu Florin, fostul ministru al Finanţelor.

Este o abordare greşită, priorităţile bugetare ale actualului guvern nu sunt la fel de prioritare ca şi ale românilor. Vom încerca în Parlament să facem modificările la bugetul de stat şi să venim cu amendamentele propuse de către noi", a declarat Ciolacu, la finalul unei întâlniri cu liderii confederaţiilor sindicale, potrivit Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că va găsi susţinere în Parlament pentru amendamentele aduse la proiectul de buget.

„Rămâne o majoritate nu consistentă, una fragilă în Parlament, şi sperăm chiar şi din arcul guvernamental să ne găsim corespondenţă şi susţinere în propunerile noastre de modificare bugetară. Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României. Nu avem investiţii majore, nu avem consum, pur şi simplu în acest moment avem în faţă numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii, de venituri şi nu în ultimul rând disponibilizări", a argumentat liderul PSD.

Comenteaza