Video Maria Forna: „Vrem să generăm un ecosistem la Cluj pentru ca tinerii să se simtă ca acasă”

Maria Forna: „Vrem să generăm un ecosistem la Cluj pentru ca tinerii să se simtă ca acasă”
| Foto: Facebook.com/Maria Forna

Președintele TNL Cluj, Maria Forna, candidat PNL la Consiliul Judeţean, a vorbit în emisiunea ZIUA LIVE despre proiectele pentru tinerii din județul Cluj.

Maria Forna este președintele organizației de tineret a liberalilor la Cluj și candidează pe lista de consilieri județeni ai PNL.

 „A fost o campanie electorală atipică și dificiă din punct de vedere al interacționării interumane. În primul rând, mesajul meu pentru tineri este acela de a participa duminică la vot. Este foarte important ca toți cetățenii să participe la vot și să-i voteze pe cei care îi vor reprezenta.

PNL are la Cluj proiecte pe care le-a finalizat în mandatul 2016-2020, cât și proiecte pe care ni le propunem pentru următorul mandat. Echipa condusă de Alin Tișe la Consiliul Județean (CJ) a plasat Clujul pe primul loc în multe capitole și a absorbit 560 de milioane de euro din fonduri europene”, a declarat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), liderul TNL Cluj, Maria Forna.

Aceasta a vorbit și despre ce poate face forul administrativ județean pentru tinerii care pleacă în străinătate în căutarea unui trai mai bun.

„Vrem să generăm un ecosistem la Cluj pentru ca tinerii să se simtă ca acasă. Ne fundamentăm politicile pe 3 piloni esențiali: infrastructură rutieră, un sistem de sănătate bine pus la punct și un sistem de educație.

CJ are pentru următorul mandat în plan edificarea parcului Tetarom V, care este destinat tocmai zonei private. Se preconizează că, prin firmele private care își vor stabili acolo sediile, peste 5.000 de locuri de muncă vor fi create. De asemenea, se încearcă în mandatul viitor demararea parcului Tetarom VI, în zona Baciu”, a precizat președintele TNL Cluj.

Ea a afirmat că pe zona de tineri se va focusa foarte mult ca în zonele rurale să existe centre de tineret. „Să încercăm ca tinerii proveniți din mediul urban, după finalizarea studiilor să se întoarcă și să-și dezvolte mici afaceri.”

De asemenea, Forna vrea ca bugetele destinate zonelor de tineret și sport să fie mai generoase.

„Avem 280 de tineri cu vârsta între 23 și 35 de ani, care candidează la aceste alegeri locale. Din  aceștia 100 sunt pe locuri eligible, pe care noi le considerăm eligibile până la procentul de 40%. Așa preconizăm, să luăm minim 40% în majoritatea celor 81 de UAT-uri”, a conchis Maria Forna.

Comenteaza