Liderul UDMR, despre PLAGIATUL lui Bode dovedit de UBB: "Va rezolva domnul Bode cum ştie el mai bine"

Liderul UDMR, despre PLAGIATUL lui Bode dovedit de UBB: "Va rezolva domnul Bode cum ştie el mai bine"
| Foto: profit.ro

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat miercuri că îşi rezervă dreptul de a nu comenta situaţia ministrului de Interne, Lucian Bode, dovedit de UBB că a plagiat în teza sa de doctorat, şi că aceasta reprezintă o problemă pe care o "va rezolva domnul Bode probabil cum ştie el mai bine". 

„Nu vreau să comentez această chestiune, suntem colegi, dar există şi un proces pe rol, nu voi comenta. Eu pur şi simplu nu înţeleg aceasta goană după titlul de doctor, parcă ar fi un titlu nobiliar. Nu înţeleg, nu vreau să comentez, va rezolva domnul Bode probabil cum ştie el mai bine”, a spus Kelemen Hunor la TVR Info, potrivit Agerpres.

Întrebat cum ar putea să încurce plagiatul ministrului de Interne Lucian Bode aderarea la Schengen, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că aceste probleme nu au legătură una cu cealaltă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate și a "dispus măsuri de corectare și retragere a cărții" bazate pe lucrare. 

Amintim că Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a reacţionat, miercuri, la verdictul UBB Cluj privind plagiatul tezei sale de doctorat, iar acesta spune că va rezolva în instanţă verdictul oferit de universitatea din Cluj-Napoca. 

"Cu acțiunea pe care am deschis-o în instanță, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent despre cine este vorba. Este un drept, dar și o obligație pe care o am ori de câte ori se încalcă legea. (...)

Regret faptul că Universitatea Babeș-Bolyai s-a grăbit să dea curs acestor presiuni, fără a aștepta soluția instanței de judecată. Drept urmare, voi merge înainte, în instanță, pentru că este singura cale corectă și legitimă pentru a tranșa acest caz care a depășit nu doar limitele legii, dar și ale rațiunii", a transmis miercuri ministrul Afacerilor Interne pe Facebook

Comenteaza