Lista PSD pentru Consiliul Judeţean Cluj. Un deputat va fi preşedinte dacă PSD câştigă judeţul

Lista PSD pentru Consiliul Judeţean Cluj. Un deputat va fi preşedinte dacă PSD câştigă judeţul
Conducerea PSD Cluj a prezentat luni lista consilierilor cu care PSD Cluj va participa la alegerile locale din iunie pentru Consiliul Judeţean (CJ). Chiar dacă social-democraţii nu au decis şi ordinea candidaţilor, se ştie deja cine va fi cap de listă.

Organizaţia judeţeană a PSD Cluj l-a nominalizat pe deputatul Cornel Itu drept candidat al formaţiunii pentru postul de preşedinte al forului judeţean, în cazul în care social-democraţii vor obţine majoritatea în CJ Cluj. 

Preşedintele instituţiei va fi ales în iunie 2016 dintre consilierii judeţeni, deci nu va mai fi un vot direct, aşa cum a fost în 2012.

Cine este Cornel Itu

S-a născut la în 1955, în Ciubanca, judeţul Cluj şi este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cu o diplomă de inginer. Din anul 1982 până în anul 2002 a lucrat ca inginer pe diferite funcții la S.C. Someș Dej. În perioada 2002-2008 a fost director general-administrator la S.C.Mecsom S.A. Dej. Din anul 2008 și până în prezent, este deputat în Parlamentul României din partea PSD.

În plan politic a fost consilier local PSD în Municipiul Dej, apoi consilier județean PSD. Din anul 2000 este președintele Organizației Municipale PSD Dej şi prim-vicepreședinte al Organizației Județene PSD Cluj.

PSD îşi propune să obţină la alegerile locale din acest an un număr de 14 consilieri judeţeni (40% din voturi - n.n.).

Iată, în ordine alfabetică, lista de consilieri judeţeni propusă de PSD Cluj:

BOTA IOAN
CHERECHEŞ AUREL
CHIOREAN POP LAURA ELENA
COZEA LOREDANA
CUIBUS VALENTIN
ILEA VASILE
ITU CORNEL
IVAN ILARIE
LĂPUŞAN REMUS
MATEI CRISTIAN
MĂTUŞAN VLADIMIR
NICULA DANIELA
OPREA LAURENŢIU
PASC DANIELA
POJAR VALENTIN DOREL
POPOVICI ALIN
SĂLĂTIOAN VASILE

Comenteaza