Locuitorii unei comune din Cluj își aleg din nou primarul

Locuitorii unei comune din Cluj își aleg din nou primarul
Guvernul a stabilit organizarea, în 5 noiembrie, a scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 16 localități în care această funcție a rămas vacantă, precum și pentru alegerea consiliului local într-o localitate.

Fondurile necesare în vederea organizării alegerilor locale parțiale din 5 noiembrie se ridică la 4,3 milioane lei și vor fi alocate din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Alegerile parțiale vor fi organizate în municipiul Deva - județul Hunedoara, precum și în comunele Bocsig - Arad, Nicșeni - Botoșani, Călărași - Cluj, Pantelimon și Bărăganu - Constanța, Telești - Gorj, Balș - Iași, Bîrghiș - Sibiu, Drăgoiești - Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - Teleorman, Checea - Timiș, Oșești - Vaslui, Vlădești - Vâlcea.

Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local Mereni, județul Constanța. Odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, potrivit căruia, cu 15 zile înainte de data alegerilor, respectiv 22 octombrie, începe campania electorală și se încheie pe 4 noiembrie, ora 07:00.

Guvernul a decis și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor, fiind stabilite atribuțiile ce revin Autorității Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, instituțiilor prefectului, primarilor, președinților consiliilor județene și președinților tribunalelor. 

Aceeași hotărâre stabilește constituirea și componența comisiei tehnice centrale, respectiv a comisiei tehnice și a municipiului București, constituite din reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor parțiale. Ele au rolul de a coordona și monitoriza modul de îndeplinire a sarcinilor în materie electorală de către autoritățile administrației publice.

Comenteaza