Ludovic Orban: PNL va ataca la CCR înfiinţarea Comisiei de anchetă SPP

Ludovic Orban: PNL va ataca la CCR înfiinţarea Comisiei de anchetă SPP
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că PNL a votat împotriva înfiinţării Comisiei de anchetă privind activitatea şefului SPP, afirmând că liberalii vor ataca la CCR Hotărârea Parlamentului de constituire a acestei comisii.

„Vom vota împotrivă. Deja am identificat elemente de neconstituţionalitate şi vom ataca la CCR Hotărârea Parlamentului de constituire a acestei comisii de anchetă SPP. Dacă până la urmă se va înfiinţa, în primă fază, am hotărât să desemnăm reprezentanţi, dar aceşti reprezentanţi se vor retrage în momentul în care majoritatea va abuza de majoritate împotriva prevederilor constituţionale, legale şi a prevederilor din Regulamentele celor două Camere", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că, potrivit Legii de organizare şi funcţionare a SPP, controlul Parlamentului asupra SPP este exercitat prin comisiile de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor.

„Cel care organizează şi coordonează activitatea SPP este CSAT. Eu nu înţeleg ce vor Dragnea şi cu Tăriceanu să controleze. (...) considerăm că toată această poveste este făcută doar din încercarea de a crea un nou scandal care să acopere adevăratele probleme din viaţa publică guvernarea catastrofală a PSD-ALDE şi care încearcă să creeze o justificare publică pentru decizia fără precedent care a fost impusă de Dragnea şi de Tăriceanu demnitarilor PSD-ALDE de a renunţa la serviciile SPP", a spus Orban.

Liderul PNL a reamintit că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să se prezinte în faţa Comisiei de apărare din Senat, care era autorizată să se pronunţe asupra activităţii SPP.

„Readucem aminte că Dragnea a refuzat să se prezinte în faţa Comisiei de apărare cea care era autorizată să se pronunţe asupra activităţii SPP pentru a spune dacă are vreo dovadă privitoare la alegaţiile domniei sale referitoare la activitatea SPP şi că domnul Dragnea şi-a convins senatorii PSD să voteze împotriva solicitării preşedintelui Comisie de apărare de audiere a domnului Dragnea în Comisia de Apărare", a conchis liderul PNL.

 

Comenteaza