Macovei a decis: îl susţine pe Iohannis

Macovei a decis: îl susţine pe Iohannis
Fostul candidat independent la preşedinţia României, Monica Macovei, şi-a exprimat public susţinerea faţă de candidatul ACL, Klaus Iohannis, în cel de-al doilea tur de scrutin.

Decizia lui Macovei a fost luată în urma răspunsului dat de Iohannis la Cluj, care a declarat că acceptă cele 10 cerinţe privind "chestiuni de principii", de la justiţie şi anticorupţie la economie, adresate de Macovei în schimbul sprijinirii candidaturii sale.

"Mă bucur şi eu că Iohannis a declarat că acceptă cerinţele şi că îmi trimite acceptul în scris. Aşa cum am spus, în aceste condiţii, eu voi vota cu domnul Iohannis şi către alegătorilor mei le fac îndemnul să voteze cu domul Iohannis. Cred că sunt oameni inteligenţi şi că vor face ce cred de cuviinţă", a declarat ea la Realitatea TV.

În scrisoarea adresată candidatului ACL, Macovei îi cere acestuia, între altele, să nu promulge legea graţierii şi amnistiei, să nu efectueze graţieri individuale "decât pentru oameni aflaţi în nevoie", să organizeze, dacă va ajunge preşedinte, un referendum naţional în 2015 pentru eliminarea imunităţii parlamentarilor, miniştrilor şi a preşedintelui, să garanteze, în privinţa politicii externe, păstrarea direcţiei României către vest, continuarea procesului de integrare în UE prin aderarea României la spaţiul Schengen şi să respecte independenţa justiţiei.

Comenteaza