Ministrul Apărării: România e pregătită să facă față în actualul context internaţional de securitate

Ministrul Apărării: România e pregătită să facă față în actualul context internaţional de securitate
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat că România este pregătită să facă față evoluțiilor complexe din mediul de securitate care se manifestă în regiune, fiind datoria ei să aibă un sistem militar eficace, adaptat la contextul regional.

La bilanțul MApN pe anul 2016, Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, a precizat că bugetul instituției, de 2% din PIB, permite angajarea în direcția modernizării sistemului militar, transmite Agerpres.

"Este datoria noastră să avem un sistem militar eficace și adaptat la contextul regional de securitate. Această nouă arhitectură a apărării implică o forță umană foarte bine pregătită, condiții corespunzătoare de muncă și o dotare modernă, care să permită armatei noastre să își îndeplinească misiunile la standardele așteptate de societate", a punctat Leș.

Potrivit acestuia, în actualul context internațional, preocuparea principală a MApN a fost creșterea capacității operaționale a armatei, lucru care a depins în mare măsură de bugetul avut la dispoziție.

 

Comenteaza