Ministrul maghiar de Externe: „Este ruşinos că România nu este încă în Schengen” / Mesaj clar către Austria

Ministrul maghiar de Externe: „Este ruşinos că România nu este încă în Schengen” / Mesaj clar către Austria
| Foto: Facebook.com/szijjarto.peter.official

Uniunea Europeană trebuie să privească extinderea ca pe o prioritate, deoarece integrarea Balcanilor de Vest ar consolida considerabil blocul, a declarat ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

Ministrul maghiar de Externe a declarat că este "ruşinos faptul că Bulgaria şi România nu sunt încă membre ale zonei Schengen". De asemenea, el a precizat că extinderea UE este esenţială pentru rezolvarea acestor probleme.

Referindu-se la declaraţia recentă a preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, potrivit căreia termenul limită pentru extinderea UE ar trebui să fie 2030, Szijjártó a declarat că aceasta ar putea fi întreprinsă "mâine".

Peter Szijjarto, aflat vineri la Timișoara, i-a „invitat politicos” pe oficialii austrieci ca în această toamnă să nu mai blocheze intrarea României în Schengen: „Doresc să îi invit politicos, ca să nu zic să îi somez, pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou și să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la spaţiul Schengen”.

Ministrul ungar a menţionat că UE va deveni mai mare şi mai puternică, cu un spaţiu mai mare pentru cooperare economică. Acesta a subliniat că extinderea va cuprinde şi cea mai importantă rută de tranzit pentru combustibilii fosili, subliniind că reformele trebuie să fie raţionale şi bazate pe bunul simţ, acordând prioritate extinderii şi fiind puse în aplicare cât mai curând posibil.

Comenteaza