Ministrul Sănătății, despre relația cu Raed Arafat: „Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”

Ministrul Sănătății, despre relația cu Raed Arafat: „Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”
| Foto: playtech.ro

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că se înţelege instituţional cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Rafila a fost întrebat, duminică, cum se înțelege cu șeful DSU, după ce, în timpul audierilor de miniștri, deputatul social-democrat a afirmat că ministerul Sănătății ar trebui să facă politica de sănătate publică, nu altă institiuţie.

“Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Întrebat dacă afirmaţiile că Raed Arafat s-a întins şi peste Ministerul Sănătăţii cu deciziile reprezintă o speculaţie sau o răutate, Alexandru Rafila a răspuns: “Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în carea fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”.

Comenteaza