Ministrul Turismului: NU mai mergeţi la schi în Austria

Ministrul Turismului: NU mai mergeţi la schi în Austria
| Foto: https://www.austria.info/

Ministrul Turismului din România a calificat ca fiind "de neînțeles" atitudinea guvernului de la Viena care se opune aderării României la Schengen şi îi sfătuieşte pe români să aleagă alte destinaţii pentru schiat decât pârtiile din Austria. 

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a declarat că numărul românilor care merg anual în vacanțe în Austria e în medie de 370.000, principala țintă fiind pârtiile de schi.

Ministrul a adăugat că "nu numai în Austria sunt condiții ideale" pentru schiat și a enumerat alte țări europene unde condițiile "ar putea fi chiar și mai bune", transmițând astfel un mesaj românilor în contextul în care Viena se opune aderării României la Spațiul Schengen.

"Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000. 

Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria. E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat.

Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania", a declarat ministrul Turismului miercuri, la Digi24

Comenteaza