Mircea Abrudean, la 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României: „Ca simplu cetățean le mulțumesc pentru calitatea și gradul lor de implicare”

Mircea Abrudean, la 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României: „Ca simplu cetățean le mulțumesc pentru calitatea și gradul lor de implicare”
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Secretarul General al Guvernului consideră că CCR este o instituție esențială pentru transparența și corectitudinea gestionării fondurilor publice din România.

Clujeanul Mircea Abrudean, candidat PNL Cluj la alegerile parlamentare din 1 Decembrie, a fost prezent, miercuri, la evenimentul aniversar care marchează împlinirea a 160 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României. 

Am sărbătorit miercuri 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României, o instituție esențială pentru transparența și corectitudinea gestionării fondurilor publice. Fondată în 1864 de Alexandru Ioan Cuza, Curtea de Conturi a fost creată pentru a asigura legalitatea și responsabilitatea cheltuielilor statului român.

De-a lungul secolelor, chiar și în fața provocărilor istorice, această instituție a rămas un pilon important al democrației și statului de drept. După reînființarea sa în 1992, Curtea de Conturi și-a consolidat rolul de gardian al banului public prin audituri și controale care garantează o bună gestiune a resurselor financiare.

În cei 160 de ani de existență, Curtea de Conturi a demonstrat angajamentul său, iar ca simplu cetățean le mulțumesc pentru calitatea și gradul lor de implicare”, a transmis liberalul clujean.

Comenteaza