Monica Macovei la Realitatea TV Cluj: Ministrul Justiţiei a fost numit special pentru schimbarea şefilor Parchetului şi DNA

Monica Macovei la Realitatea TV Cluj: Ministrul Justiţiei a fost numit special pentru schimbarea şefilor Parchetului şi DNA
Preşedintele Comisiei de Etică şi Integritate din ARD, Monica Macovei, a comentat joi seară la Realitatea Tv Cluj numirile de către actualul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a şefilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„În momentul când se prefigura că Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni doamna Pivniceru a fost adusă „cu forcepsul" şi numită ministru al Justiţiei, pentru schimbarea şefilor DNA şi a Parchetului, la dorinţa lui Crin Antonescu. Mesajul a fost simplu: ca aceşti oameni din USL să le poată zice procurorilor şi judecătorilor: <să nu fim cercetaţi>. Numirea ei s-a făcut pe un fond de neîncredere, din partea Comisiei Europene, dar nu numai, a tuturor cancelariilor, a SUA. Doamna Pivniceru e pusă de USL cu un mandat, cu un obiectiv, pentru numirea pe placul USL", a precizat Monica Macovei, inivitată a ediţiei speciale moderată de Ciprian Aron joi seară la Realitatea Tv Cluj.

Fost ministru al Justiţiei, Monica Macovei a precizat cu privire la numirea lui Ioan Irimie la şefia DNA că acesta nu are dosare de corupţie în portofoliu şi că „a fost la un PNA care nu a făcut" nimic, arătându-se rezervată şi faţă de numirea lui Tiberiu Niţiu la conducerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Macovei a arătat că în timpul guvernării Boc au fost cercetaţi politicieni din toate partidele şi a fost asigurată independenţa justiţiei, evidenţiind activitatea lui Daniel Morar la conducerea DNA.

Preşedinte al Comisie de Etică şi Integritate din Alianţa România Dreaptă, Monica Macovei a explicat că între criteriile enunţate pentru analizarea listei de candidaţi ai alianţei la alegrile de luna viitoare s-au numărat acelea de a nu fi fost trimis în judecată, condmnat penal, arestat preventiv, respectiv aspecte care au vizat necolaborarea cu securitatea, „să nu fi desfăşurat activism plătit". De asemenea a fost necesar ca pretedenţii la un fotoliu de partlamentar din partea ARD să nu fi făcut trasesism politic repetat în ultimii cinci ani.

Întrebată de moderatorul emisiunii, Monica Macovei a precizat că îl va susţine pe Adrian Papahagi pentru candidatura în Colegiul 1 din Cluj-Napoca, întrucât întruneşte „toate calităţile pe care trebuie să ţi le doreşti la un politician".

 

Comenteaza