Monica Macovei, somată de la Cluj să prezinte rezultatele „studiului de impact" făcut de Petru Călian

Monica Macovei, somată de la Cluj să prezinte rezultatele „studiului de impact
Campania loviturilor sub centură a demarat deja la Cluj. Primul upercut a fost lansat de tinerii liberali direct în bărbia deputatului Petru Călian, candidat pentru un nou mandat în colegiul nr. 3. Intrigaţi că fostul PRM-ist, fostul conservator a fost apreciat drept „imaculat" de comisia Macovei, i-au cerut europarlamentarului PDL să publice rezultatele studiului de impact pe care Călian a pretins că l-ar fi făcut la celebrul Nana Club.

Prin intermediul unei scrisori deschise, preşedintele TNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea îi cere Monicăi Macovei (foto), în calitatea sa de preşedinte al comisiei de etică şi integritate, care i-a dat lui Petru Călian un „certificat de bună purtare", în ciuda implicării sale în celebrul scandal de prostituţie cu minore de la Nana Club, să facă publice rezultatele studiului de impact pe care, în urmă cu trei ani, Călian pretindea că l-ar fi făcut în localul clujean unde se practica prostituţia. Amintim că deputatul PDL şi-a explicat prezenţa în controversatul club spunând că ar fi făcut un studiu de impact în vederea elaborării unui proiect de lege a prostituţiei. „În calitatea de demnitar pe care am avut-o atunci şi pe care o am şi acum, făceam un studiu de impact pentru o iniţiativă legislativă care să reglementeze fenomenul prostituţiei, timp în care, printr-o terţă persoană, am cunoscut o tânără care s-a prezentat Dania, iar pe durata efectuării studiului am purtat mai multe discuţii cu aceasta, inclusiv telefonice, pe această temă, pentru a mă convinge dacă acest fenomen există", ar fi declarat Călian, în faţa procurorilor.

„Considerăm normal ca acum, la final de mandat, rezultatele acestui studiu de impact să fie făcute publice. Suntem siguri că întreaga opinie publică este interesată de impactul pozitiv al cercetărilor efectuate de către domnul deputat PDL Petru Călian la Nana Club, iar candidatura domniei sale pentru un viitor mandat de parlamentar nu ar fi afectată din moment ce Comisia de Etică şi Integritate a Alianţei România Dreaptă, pe care o conduceţi, l-a considerat a fi impecabil", se spune în scrisoarea deschisă a tinerilor liberali clujeni. Călian neagă că ar fi făcut declaraţia privind studiul de impact şi califică documentul TNL Cluj-Napoca drept o mizerie. „Acea declaraţie cum că aş fi făcut un studiu de impact nu-mi aparţine. Atacurile murdare văd că au început încă din precampanie. N-au decât să continue cu mizeriile lor, nu mă interesează, dar mai bine s-ar ocupa de candidaţii lor, pentru că eu nici n-am dormit, nici nu m-am uitat la filme porno în parlament", a reacţionat Călian.

Comenteaza