Moțiunea de cenzură, citită azi în plenul Parlamentului. Va fi votată joia viitoare

Moțiunea de cenzură, citită azi în plenul Parlamentului. Va fi votată joia viitoare

Moţiunea de cenzură va fi citită, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi, de la ora 10.00. Dezbaterea şi votul vor avea loc joia viitoare, tot de la 10.00.

Moţiunea de cenzură nu a mai fost citită, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului. Votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a şedinţei de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat.

Ludovic Orban a declarat că la felul în care au decurs lucrurile în plenul reunit de miercuri, după evaluările parlamentarilor PNL vor mai fi încă şapte voturi de susţinere a moţiunii, pe lângă cei 237 de semnatari ai acesteia.

„Am convingerea că toţi semnatarii şi toţi cei care vor să voteze moţiunea de cenzură, vor fi prezenţi joia viitoare şi vor vota pentru căderea acestui Guvern”, a conchis Orban.

La finalul plenului de miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a spus că, din punct de vedere matematic, PSD a pierdut majoritatea în Parlament, însă rămâne de văzut la moţiune, dacă opoziţia va strânge cele 233 de voturi necesare adoptării.

În schimb, senatorul PSD Mihai Fifor a susţinut că partidul nu şi-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezenţă în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democraţi absenţi.

De asemenea, preşedintele PSD Viorica Dăncilă i-a acuzat, miercuri seară, pe parlamentarii Opoziţiei că fug de propria moţiune de cenzură, precizând că aleşii au demonstrat că nu au suficiente voturi pentru ca aceasta să treacă de Parlament. Premierul a reiterat ideea potrivit căreia moţiunea de cenzură nu va trece.

Comenteaza