Moțiunea simplă împotriva ministrului Alexandru Rafila a fost respinsă în Parlament

Moțiunea simplă împotriva ministrului Alexandru Rafila a fost respinsă în Parlament

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

S-au înregistrat 89 de voturi "pentru", 161 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Moţiunea simplă, intitulată "Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale", a fost semnată de 55 de deputaţi USR şi ai Partidului Forţa Dreptei, scrie Agerpres.

Dezbaterea moţiunii simple a avut loc în şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor.

În moţiune i se cerea ministrului Sănătăţii să plece din funcţie, "pentru ca România să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre", iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa "la adevăr" în sistemul sanitar.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea este „un strigăt de revoltă” pentru că, niciodată în istoria sa recentă, sănătatea din România nu a mai avut parte de un ministru PSD "atât de slab şi de nepăsător faţă de nevoile pacienţilor şi ale sistemului sanitar".

Printre altele, semnatarii moțiunii au menţionat în document că "România pierde banii din PNRR pentru spitale şi dotări – 740 de milioane de euro", precum și că ministrul Alexandru Rafila "a tăiat complet" finanţarea din PNRR pentru proiectul centrului de transplant de la Cluj, în condiţiile în care Institutul de Transplant din Cluj-Napoca funcţionează într-un pod neautorizat.

Comenteaza