News alert Update NATO anunţă demisia lui Geoană din funcţia de secretar general adjunct al organizaţiei. Când ar urma să își anunțe candidatura la prezidențiale

NATO anunţă demisia lui Geoană din funcţia de secretar general adjunct al organizaţiei. Când ar urma să își anunțe candidatura la prezidențiale
| Foto: Facebook.com/Mircea Geoana

Mircea Geoană se află într-o campanie continuă în România de circa un an. Până acum nu și-a anunțat candidatura la prezidențiale, afirmând că va anunța decizia după ce îți încheie mandatul de la NATO.

Update: „Marţi, 3 septembrie 2024, Mircea Geoană l-a notificat pe secretarul general că va demisiona din funcţia de secretar general adjunct (DSG) NATO pe 10 septembrie. Secretarul general Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulţumindu-i domnului Geoană pentru activitatea sa”, a transmis NATO într-un comunicat.

Știrea inițială: Astfel, Geoană își va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie, când va avea loc și o ceremonie, au declarat pentru G4Media surse politice. El ar urma să își anunțe candidatura la alegerile prezidențiale imediat după ceremonie, potrivit acelorași surse.

Cel mai recent, fostul lider PSD a declarat duminică la Digi24 că a luat o decizie despre o eventuală candidatură la prezidențiale, dar a spus că va anunța respectiva decizie după încheierea mandatului său la NATO. Întrebat când i se termină mandatul, el nu a dat un termen clar.

Întrebat cine îi va strânge semnăturile dacă decide să candideze, acesta a spus că ”există o mișcare civică, România Renaște, care îmi sprijină candidatura și care, probabil, se va ocupa”.

Geoană a fost președintele PSD în perioada 2005 – 2009, fiind debarcat de la șefia partidului după ce a pierdut alegerile prezidențiale.

Comenteaza