Nicoară: România nu va prospera nici în 2011, nici în 2012. Situaţia este cauzată de "proasta administrare a economiei"

Nicoară: România nu va prospera nici în 2011, nici în 2012. Situaţia este cauzată de
Situaţia în care se află România nu este determinată de criza mondială ci de "proasta administrare a tot ceea ce a însemnat economia României", acuză senatorul PNL Marius Nicoară într-o declaraţie politică.

 

"Ne aflăm într-un impas care nu este efect al crizei ci al proastei administrări a tot ceea ce a însemnat economia României. Vorbesc la trecut pentru că din 2008 şi până acum situaţia economică s-a deteriorat vizibil, colapsul fiind indus de măsurile total lipsite de responsabilitate", a declarat acesta, azi, de la tribuna Parlamentului. El spune  că declaraţiile oficiale al Guvernului sunt contrazise de Institutul Naţional de Statistică sau de studiile Eurostat. "A devenit obişnuinţă să primim informaţii contradictorii, dar parcă lucrurile nu au fost nicicând mai exagerate decât acum, când guvernul încearcă să acopere faptul că suntem depăşiţi, pur şi simplu, de datoria externă, dar şi de obligaţiile financiare din ţară", a explicat Nicoară, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

"Nici în 2011 şi nici 2012 nu vom prospera, pentru simplul motiv că nu s-a făcut nimic în această direcţie, economia funcţionând dintr-o inerţie periculoasă. Ni s-a tot vehiculat creşterea exporturilor în 2010, dar au uitat să ne spună cei de la guvern despre creşterea la fel de spectaculoasă a importurilor, ceea ce ne-a menţinut în acelaşi deficit", a mai adăugat Nicoară.

Comenteaza