Niculescu se ceartă cu un candidat la preşedinţia Franţei. Vezi ce-i reproşează

Niculescu se ceartă cu un candidat la preşedinţia Franţei. Vezi ce-i reproşează
Eurodeputatul clujean Rareş Niculescu cere misiunii diplomatice româneşti din Franţa să ia poziţie oficial faţă de declaraţiile recente ale candidatului socialist la Preşedinţia Franţei, Francois Hollande, privind libertatea de circulaţie în Europa.

„Sunt cel puţin deplasate", susţine Niculescu în scrisoarea către ambasadorul Bogdan Mazuru. „Libera circulaţie a persoanelor, pe care dl Hollande o repune în cauză, în contextul campaniei electorale, este o realizare fundamentală a Uniunii Europene. De acest drept fundamental trebuie să se bucure toţi cetăţenii europeni, indiferent de originea lor etnică sau de cetăţenie", susţine Niculescu, adăugând că este „intolerabil" din partea unui candidat să declare că rromii trebuie să rămână „acolo unde trebuie să trăiască, în România". Declaraţia a fost făcută la postul de televiziune Canal+, în 12 februarie.

„Această declaraţie aduce prejudicii de imagine României, sugerând o identitate între poporul român şi etnia rromă, precum şi o responsabilitate a României în privinţa problemelor de criminalitate cu care se confruntă Franţa ca urmare a prezenţei rromilor pe teritoriul său", susţine Niculescu.

Etichete
Comenteaza