Noul ministru al Dezvoltării vrea să accelereze absorbția fondurilor europene

Noul ministru al Dezvoltării vrea să accelereze absorbția fondurilor europene
Viceprim-ministrul Vasile Dâncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a avut la Palatul Victoria o primă întrevedere cu Corina Crețu, comisar european pentru politica de dezvoltare regională.

Comisarul a profitat de întâlnire pentru a felicita noul viceprim-ministru, dar și pentru a avea un schimb de informații privind măsurile prioritare în domeniul programelor cu cofinanțare din fonduri europene. Crețu a arătat că își dorește o colaborare strânsă între Comisie și ministerele care gestionează programe europene, pentru că este nevoie de coordonare și eficiență, succesul programelor fiind o țintă comună.

Noul ministru clujean a asigurat comisarul european de disponibilitatea sa pentru colaborare și a arătat că modul de organizare existent în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) îi permite să-și pună rapid în practică propria viziune în domeniu.

“Este foarte util să stabilim noile contacte, să punctăm împreună modalitățile prin care putem accelera absorbția. Chiar dacă mai avem puțin timp până la finalul anului, încă sunt lucruri pe care le putem face pentru bunul mers al acestor programe. Vom lua rapid toate măsurile care se impun”, a declarat Dâncu.

Cei doi oficiali au discutat atât despre programele din generația 2007-2013, cât și despre noua perioadă de programare, despre modificările legislative sau administrative necesare, conform unui plan de acțiune comun, și despre aspectele de urmărit în perioada următoare. Noul ministru are în pregătire un plan de măsuri pe termen scurt, ce urmează să fie discutat foarte curând cu comisarul european. MDRAP gestionează, în perioada de programare 2014-2020, 12 programe de cooperare teritorială europeană.

Cunoscut membru al "grupării de la Cluj" a PSD, fost ministru al Informațiilor Publice în guvernul Năstase, consilier din umbră al lui Liviu Dragnea, Dâncu este președintele casei de sondare IRES, este profesor de sociologie la Babeș-Bolyai, profesor la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a SRI, face parte din Colegiul editorial al Revistei române de studii de intelligence a SRI și predă și la școală politică organizată de UNPR.

A deținut un mandat de senator PSD de Cluj în perioadă 2004-2008.

Etichete
Comenteaza