O nouă gafă a preşedintelui american. Biden s-a referit la vicepreşedintele Kamala Harris cu „vicepreşedintele Trump"

O nouă gafă a preşedintelui american. Biden s-a referit la vicepreşedintele Kamala Harris cu „vicepreşedintele Trump"

Preşedintele american Joe Biden, supus unei examinări intense cu privire la capacitatea sa mentală de a servi, s-a referit joi din greşeală la vicepreşedintele Kamala Harris ca la „vicepreşedintele Trump".
 

Biden, întrebat dacă Harris l-ar putea învinge pe Donald Trump, în cazul în care ar decide să candideze la preşedinţie, a spus: „Nu l-aş fi ales pe vicepreşedintele Trump pentru a fi vicepreşedinte dacă nu aş fi crezut că nu este calificată pentru a fi preşedinte".

Preşedintele SUA a negat, în aceeaşi conferinţă de presă, că trebuie să meargă la culcare la ora 20.00, în timp ce se confrunta cu o avalanşă de întrebări din partea reporterilor cu privire la prestaţia dezastruoasă la dezbatere, care a stârnit solicitări pentru ca el să renunţe la candidatură, potrivit AFP.

Informaţiile privind ora sa de culcare timpurie „nu sunt adevărate", deşi a adăugat: „În loc ca fiecare zi să înceapă la ora 7.00 dimineaţa şi să mă culc la miezul nopţii, ar fi mai inteligent pentru mine să mă odihnesc puţin mai mult".

Joe Biden a mai declarat joi este în continuare pregătit să se confrunte cu liderul rus Vladimir Putin şi cu liderul chinez Xi Jinping: „Sunt pregătit să am de-a face cu ei acum şi peste trei ani... nu există niciun lider mondial cu care să nu fiu pregătit să am de-a face".

Preşedintele SUA a recunoscut, de asemenea, că există îngrijorări cu privire la capacitatea sa mentală - spunând că se concentrează pe liniştirea democraţilor, în contextul cererilor tot mai numeroase pentru retragerea sa din alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Sunt hotărât să candidez, dar cred că este important să alung temerile", a declarat el

Comenteaza