O susține REPER pe Elena Lasconi la prezidențiale? Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească șefa USR

O susține REPER pe Elena Lasconi la prezidențiale? Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească șefa USR
| Foto: stirileprotv.ro

Un lider al REPER spune că este nevoie de un candidat comun cu USR la alegerile prezidenţiale, iar dacă societatea ar valida-o „printr-un primaries” pe Elena Lasconi, evident că şi partidul său trebuie să meargă pe varianta aceasta.

REPER şi USR trebuie să aibă o formulă comună de acţiune, în vederea alegerilor prezidenţiale, spune la RFI deputatul REPER Cătălin Teniţă. În opinia sa, Opoziţia de dreapta are nevoie de un candidat comun.

Parlamentarul speră să existe discuţii în acest sens cu USR şi precizează că s-ar impune sondaje sau alegeri primare, pentru a desemna candidatul. Cătălin Teniţă nu exclude varianta unui candidat comun la alegerile prezidenţiale.

„Mi-aş dori să avem un candidat comun, adică nu avem nici o şansă să ducem un candidat în turul al doilea, fără un candidat comun. Mi-aş dori ca acest candidat să fie cel pe care zona de societate pe care o reprezentăm împreună, care este spre 25%-30%, ceva de genul acesta, depinde cum o măsori, să valideze acest candidat, să ne spună: noi credem că cel mai bun candidat este X, Y sau Z”.

Deputatul precizează că „dacă societatea ar valida printr-un primaries, printr-un set de sondaje, prin altfel de mecanisme, ar valida-o pe doamna Lasconi, evident că noi trebuie să mergem pe varianta aceasta, dar trebuie să ajungem acolo şi ca să ajungem acolo, trebuie să avem o formulă comună de acţiune, chiar dacă în alegerile parlamentare mergem distinct”.

Comenteaza