Oamenii din echipa lui Alin Tişe. Cine sunt noii liberali intraţi în „legislativul" Clujului

Oamenii din echipa lui Alin Tişe. Cine sunt noii liberali intraţi în „legislativul
ZIUA de CLUJ vă arată cine sunt noii consilierii judeţeni care vor decide la nivel deliberativ în treburile importante ale Clujului în următorii patru ani. În articolul de astăzi vorbim despre noii liberali intraţi în forul judeţean.

Foarte multe nume noi se regăsesc între consilierii judeţeni ai PNL. În echipa lui Alin Tişe revin două reprezentante ale vechiului PDL, care au deţinut în perioada guvernării portocalii, 2009-2012, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Este vorba de Anca Hodorogea de la Turda, care a fost Inspector Şcolar General al ISJ Cluj şi de Marinela Marc, fost Inspector Şcolar General Adjunct al ISJ Cluj. Anca Hodorogea este în prezent inspector şcolar la ISJ Cluj, de unde, potrivit declaraţiei de avere, a încasat în anul 2015 un venit de 30.046 lei. Fostul şef al ISJ Cluj a mai avut în acelaşi an fiscal un venit în valoare de 9.691 lei dintr-un proiect POSDRU.

Marinela Marc a mai activat în consiliul judeţean Cluj şi în celălalt mandat de preşedinte al lui Alin Tişe. În prezent este director al Colegiului Tehnic Napoca din municipiu. Este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti şi are un masterat în management educaţional la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. În anul 2015, Marinela Marc, a primit, conform declaraţiei de avere, un salariu de 42.978 lei şi de asemenea 6.811 lei din susţinerea de cursuri de formare la societatea RSC Consulting a colegei de partid Steluţa Racolţa.

O altă doamnă „new entry" în forul administrativ judeţean este Gabriela Mirela Gîrboan. De pe contul de Facebook aflăm că a studiat la USAMV Cluj-Napoca, că a lucrat ca auditor la o societate comercială iar în prezent este manager de calitate la un hipermarket dintr-o reţea multinaţională prezentă în România. Ca şi candidat la alegerile locale, Gabriela Mirela Gîrboan a declarat un venit din salariu ca şi angajat de 36.000 de lei. Din declaraţia de interese a Gabrielei Gîrboan mai aflăm că este asociat cu 50% într-o societate comercială de tip SRL.

Copreşedintele PNL Apahida, Ligia-Vasilica Pop, va face parte din CJ Cluj în noul mandat care a început vinerea trecută. Ligia Pop a fost consilier local în Apahida în mandatul care s-a încheiat în iunie, de unde a primit un venit anul trecut de 3.596 de lei. Reprezentanta PNL a mai avut funcţia de administrator la o societate comercială unde a câştigat un venit de 34.200 de lei în 2015, iar de la o altă societate a încasat în acelaşi an un venit de 3.596 de lei.

Cristian Haiduc este absolvent al Facultăţii Ştiinţa şi Ingineria Materialelor a Universităţii Tehnice, unde a absolvit şi studii postuniversitare, în managementul sistemelor de producţie. În perioada guvernării PDL din perioada 2008-2012, Cristian Haiduc a ocupat funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru IMM. Este din Câmpia Turzii, unde în trecut a activat în consiliul local municipal. Momentan este preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Cluj Innovation Park SA, o societatea creată de Primăria Cluj-Napoca cu scopul de a administra și dezvolta Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM) din zona Lombului. La nivel politic, Cristian Haiduc este copreşedinte al PNL Câmpia Turzii şi primvicepreşedinte al PNL Cluj. În declaraţia de avere depusă odată cu candidatura la CJ Cluj, Cristian Haiduc a scris că a avut în anul fiscal anterior depunerii documentului, un venit de 13.343 de lei pentru funcţia de director general pe care o deţine în Câmpia Turzii la o societate proprie, 2.940 de lei pentru o altă funcţie de director la o altă societate comercială, 6.281 de lei pentru funcţia de consilier local municipal la Câmpia Turzii şi 5.244 de lei pentru funcţia de preşedinte al CA al Cluj Innovation Park SA.

Iuliu Sămărtean este din Gherla, unde ocupă funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PNL, partid pe care îl reprezintă şi la nivel judeţean, prin funcţia de primvicepreşedinte al PNL Cluj. Consilierul judeţean provine din aripa vechiului PNL. Iuliu Sămărtean a studiat Managementul Societatilor Comerciale si de Credit la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj, potrivit contului său de Facebook. Potrivit declaraţiei sale de avere, deţine părţi sociale la o societate comercială, dar şi fucţia de director comercial la SISE Electrica Transilvania Nord, una din sucursalele teritoriale ale fostei Electriva Serv, unde anul trecut a avut un venit încasat de 52.743 de lei. Sămărtean a mai fost în 2015 membru în CA la aeroportul internaţional Cluj, de unde a încasat 7.608 lei, membru ATOP Cluj, de unde a primit 5.796 de lei şi consilier local la Gherla, de unde a primit 6.852 de lei.

Un alt consilier judeţean nou intrat pe listele PNL este Giulian Groşan, despre care aflăm de pe facebook.com şi de pe lista de candidaţi depusă la BEJ că a studiat la Universitatea Bogdan Vodă din Cluj-Napoca, că este de profesie economist. Momentan ocupă fucţia de director la o societate comercială la care este şi asociat şi administrator. Potrivit declaraţiei sale de interese, Groşan este administrator şi asociat la 5 societăţi comerciale, de pe urma cărora a avut în anul 2015 dividende de 36.960 de lei. La acest venit s-a mai adăugat două venituri, de 8.964 lei, respectiv 3.578 lei, în baza a două contracte de muncă avute la două din cele 5 societăţi amintite. Noul consilier judeţean este vicepreşedinte al PNL Cluj-Napoca şi secretar executiv al Biroului Permanent Judeţean al partidului.

Dan Felician Gavrea, de profesie inginer, va reprezenta şi el PNL în forul deliberativ judeţean în mandatul 2016-2020. Potrivit declaraţiei sale de avere, Gavrea este inspector la Electrica Furnizare SA, de unde a încasat anul trecut suma de 56.896 de lei. Funcţia politică deţinută la nivel judeţean este cea de vicepreşedinte al PNL.

Şi Dumitru Drăghici, din Câmpia Turzii, de profesie inginer, actualmente pensionar, este consilier judeţean din partea PNL în următorii patru ani. Veniturile din pensii ale lui Dumitru Drăghici au fost în 2015 în valoare de 22.548 de lei. La nivel politic, reprezentantul PNL deţine funcţia de secretar general al organizaţiei municipale Câmpia Turzii şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

 

Comenteaza