Oficial! Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale

Oficial! Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că va candida la alegerile prezidenţiale, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa.

Liderul liberalilor a făcut anunțul la Washington în fața jurnaliștilor, scrie News.ro.

”Vreţi să vă dau o ştire? (...) În momentul de faţă, sigur, ar trebui să am o decizie a partidului, să am o decizie în Consiliul Naţional, dar în momentul de faţă -  dacă tot aţi venit până la Washington şi suntem aici, în această vâltoare a tot ceea ce se întâmplă şi în Statele Unite şi în România - voi candida pentru că sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, dar, înainte de toate, trebuie să obţin aprobarea partidului şi de aceea, în perioada imediat următoare, ca să nu mai lăsăm loc la discuţii, voi merge în toate filialele PNL să îmi câştig încrederea şi votul de la Partidul Naţional Liberal”, a declarat Nicole Ciucă, într-un interviu acordat postului Antena 3.

Fostul premier s-a declarat convins că proiectul unui candidat comun al PSD şi PNL ”nu mai poate să se deruleze”. 

”În acest moment, tot acest proiect (al unui candidat comun al celor două mari partide – n. r.) nu mai poate să se deruleze. Sigur, sunt convins că avem cu toţii şi răbdarea şi înţelepciunea să asigurăm stabilitatea ţării şi să guvernăm”, a susţinut liderul liberal.
 
Nicolae Ciucă a făcut un apel ”la răbdare şi la înţelepciune” în ceea ce priveşte funcţionarea coaliţiei. 
 
Preşedintele PNL a susţinut că nu îl afectează ”atacurile” publice la adresa sa şi a mărturisit că nu urmăreşte multe dintre atacurile care îl vizează. 
 
”Eu cred foarte mult în şansa mea, în şansa PNL, am încredere în tot ceea ce înseamnă forţa PNL, iar asta se va vedea”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat dacă intrarea în cursa prezidenţială a lui Mircea Geoană l-ar pune în dificultate în ceea ce priveşte intrarea în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. 
 
De asemenea, întrebat ce le promite românilor, în calitate de candidat la funcţia supremă în stat, Nicolae Ciucă a răspuns: ”că voi munci pentru poporul român aşa cum am muncit toată viaţa mea, de dimineaţa şi până îmi termin treaba”.

Comenteaza