Opoziția îi cere „capul” ministrului Bode, după ce România a ratat intrarea în Schengen

Opoziția îi cere „capul” ministrului Bode, după ce România a ratat intrarea în Schengen
| Foto: pressone.ro

Preşedintele USR Cătălin Drulă şi preşedintele Forţa Dreptei Ludovic Orban au anunţat luni, la Parlament, depunerea unei moţiuni simple la adresa ministrului de Interne, Lucian Bode, în urma eşecului aderării României la spaţiul Schengen.

Liderul USR Cătălin Drulă a afirmat la Parlament ”că pentru acest eşec major al politicii externe româneşti, trbuie să existe asumare şi responsabili”, relatează news.ro.

”Binenţeles că responsabilul principal este la Cotroceni, şeful diplomaţiei şi politicii externe, Klaus Iohannis, care s-a ascuns, care nu are timp să vină în faţa Parlamentului, în faţa poporului, să dea explicaţii şi postează mesaje pe Facebook”, a arătat liderul USR. 

Drulă a acuzat actuala majoritate parlamentară a ”a eşuat lamentabil”, atât în relaţiile PNL cu grupul popularilor europeni, unde a văzut un soi de alba-neagra a liderului aceslui grup cu susţinerea pentru România. 

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban a amintit că în urmă cu o lună, au depus împreună cu USR o moţiune simplă împotriva ministrului Lucian Bode, atrăgând atenţia că acesta este ”ca un cui în talpa României, în drumul spre Schengen şi reprezintă o mare vulnerabilitate cu privire la aderarea României”.

”Atunci, majoritatea PSD-PNL-UDMR l-a ţinut în braţe pe Lucian Bode şi deşi am avertizat asupra riscurilor ca România să nu obţină un succes în aderarea la Schengen, cu ministrul Bode la Consiliul JAI, practic România a înregistrat în eşec major, al actualei coaliţiii”, a spus Orban.

”Astăzi, venim din nou cu o moţiune contra ministrului de Interne, pentru a oferi ocazia majorităţii parlamentare să îşi spele păcatele şi să voteze moţiunea, astfel încât să plătească cine este responsabil pentru gravul eşec”, a spus Orban. 

Comenteaza