Orban își anunță demisia din PNL: „Categoric nu voi vota Guvernul Ciucă”

Orban își anunță demisia din PNL: „Categoric nu voi vota Guvernul Ciucă”
| Foto: realitatea.net

Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, nu este de acord cu propunerea de premier în persoana lui Nicolae Ciucă și săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL.

Ludovic Orban a declarat, joi seara, că nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă.

„Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Orban, la B1, potrivit Mediafax.

Fostul premier a precizat că nu ştie dacă şi alţi liberali vor face la fel. El spune că „PNL nu mai există” şi că decizia de a-l susţine pe Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru nu a venit din „simulacrul de BEX”, ci de la preşedintele Klaus Iohannis.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înţelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliţia. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o tradare a alegătorilor care au votat Iohannis şi PNL”, a mai afirmat Orban.

Fostul preşedinte PNL a precizat că Guvernul Ciucă va fi „fără nici un fel de capacitate care va face reformă în România”.

Comenteaza