Papahagi: Consternant, inexplicabil, de neînţeles. După analiză, realizez că totul e matematică pură a unui sistem injust

Papahagi: Consternant, inexplicabil, de neînţeles. După analiză, realizez că totul e matematică pură a unui sistem injust
Adrian Papahagi, candidatul ARD în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor din Cluj-Napoca la alegerile parlamentare din 9 decembrie s-a declarat consternat de răsturnarea de situaţie cu privire la redistribuirea voturilor. Ulterior, el a revenit asupra declaraţiei precizând că "după analiză, realizez că totul e matematică pură a unui sistem injust".

„Consternant, inexplicabil, de neînţeles. Pare un atac împotriva PDL Cluj, a lui Emil Boc şi a unor candidaţi puternici, de care se leagă speranţele relansării dreptei româneşti. În aceste momente încerc să înţeleg mecanismul diabolic al acestei legi electorale strâmbe, iar apoi voi acţiona, politic şi instituţional, dacă va fi cazul", a declarat Adrian Papahagi pentru ziuadecj.ro, la scurt timp după ce Biroul Electoral Judeţean a anunţat oficial lista candidaţilor din Cluj care obţin câte un mandat de parlamentar.

UPDATE Ulterior, Adrian Papahagi a revenit asupra declaraţiei, menţionând că a analizat şi înţeles situaţia. "După analiză, realizez că totul e matematică pură a unui sistem profund injust".

Amintim, Adrian Papahagi a obţinut al doilea număr de voturi în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor din Cluj-Napoca, primul clasat fiind Adrian Oros, din partea USL. Conform primelor calcule Papahagi urma să câştige un mandat de parlamentar în urma redistribuirii, însă potrivit rezultatelor finale, mandatul respectiv a fost câştigat de Oros, în defavoarea candidatului ARD.

Lista completă a parlamentarilor de Cluj a fost anunţată oficial în această după-amiază de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

 

 

Etichete
Comenteaza