Paraşutat la Cluj, Radu Zlati are un singur proiect pentru colegiul său: un abator

Paraşutat la Cluj, Radu Zlati are un singur proiect pentru colegiul său: un abator
Paraşutat la Cluj de la Bucureşti, unul dintre puţinii deputaţi care îşi câştigă sigur fotoliul în Parlament are un singur obiectiv concret pentru colegiul său: un abator în Iclod. Desigur, aceasta dacă "noi", adică USL, va avea bani.

Întrebat ce face o dată ajuns parlamentar de Cluj, bucureşteanul Radu Zlati spune că "deocamdată mă întorc la locul meu de muncă, la minister". Întrebat care sunt preocupările sale în următorul mandat, Zlati răspunde cu preocupările sale în următoarele săptămâni: "În prima lună voi fi ocupat cu alcătuirea bugetului. Voi participa la constituirea bugetului şi voi avea şi eu amendamente, depinde cât de mare va fi prăjitura generală pentru lucrările din teritoriu", spune el.

Întrebat despre proiecte concrete, Zlati nominalizează unul singur - abatorul de la Iclod. Dar şi acesta, cu condiţii: "avem, noi USL, demarat proiectul cu abatorul de la Iclod şi mă tem că Consiliul Judeţean nu va avea destule fonduri pentru a investi în el, ca să-l avem repede cât mai repede". Doar atât? "Da; abatorul depăşeşte ca importanţă economică aria colegiului 5, va fi singurul din Cluj", explică Zlati. Mai sunt şi alte proiecte în afară de constituirea abatorului? "Dacă voi face acest lucru voi fi fericit, deocamdată aştept ca domnii primari care vor să-şi vadă proiectele introduse în buget să mă contacteze".

Întrebat despre proiecte pe termen lung pentru următorii patru ani, viitorul deputat l-a îndemnat pe reporterul ziuadecj.ro, "cu cea mai mare deschidere", să-i urmărească proiectul de candidatură. Pe site-ul său, raduzlati.ro, apare o singură pagină, cu doar 2 cuvinte: "în curând".

UPDATE Radu Zlati l-a sunat pe reporterul ziuadecj.ro în ziua ulterioară publicării acestei ştiri, ca să-l apostrofeze că dacă ar fi făcut mai mult teren ar fi aflat că site-ul a fost "hackuit în timpul campaniei".

Radu Zlati este unul dintre puţinii candidaţi care au câştigat un fotoliu sigur de parlamentar înainte de redistribuire, după ce a obţinut 56,59% dintre voturile din colegiul 5, respectiv 10.551 voturi. Principalii săi contracandidaţi, Felicia Gheorghiu de la ARD,  Torok Balint de la UDMR şi Vasile Kepiro de la PPDD, au obţinut 14,6%, 9,15% şi respectiv 14%..

Comenteaza