Video Parlamentar clujean: „Bucureștiul nu vrea să renunțe la niciun milimetru de putere. Este sufocant pentru restul țării”

Parlamentar clujean: „Bucureștiul nu vrea să renunțe la niciun milimetru de putere. Este sufocant pentru restul țării”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Deputatul liberal Radu Moisin este de părere că puterea ar trebui partajată și în centrele regionale din țară, așa cum este și Clujul, nu să fie toată concentrată doar în Capitală.

Radu Moisin a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre subiectul descentralizării și despre modul în care funcționează lucrurile la această oră în țară.

România este un stat ultracentralizat. Bucureștiul nu vrea să renunțe la niciun milimetru de putere. Sunt oripilați cei de acolo de discuțiile legate de descentralizare. În schimb, suntem mulți acolo, mai ales cei provenți din administrația publică locală, care asta încercăm să facem, să impunem niște chestiuni legate de descentralizare.

Bucureștiul este sufocant pentru restul țării. Este ca o gaură neagră, vrea să atragă tot acolo, să nu se miște nimic fără acordul lor. Dacă vă uitați pe Facebook, în fiecare zi vedem primari din țară care merg la ministere să semneze contracte. Asta este plăcerea Bucureștiului, să vină toată țara acolo și să arate că acolo este puterea.

Puterea ar trebui, parțial, să se mute în centre regionale cum este Clujul, Timișoara, Iași sau altele, unde ar fi mai bine evaluate acele proiecte decât de la București. Știu cei de acolo mai bine care este situația unui pod din județul Cluj decât Clujul?!”, a afirmat, la ZIUA LIVE, deputatul PNL Cluj.

Comenteaza