Video Parlamentar clujean, despre războiul din Ucraina: „Orice se poate întâmpla. Nimeni nu are de câștigat”

Parlamentar clujean, despre războiul din Ucraina: „Orice se poate întâmpla. Nimeni nu are de câștigat”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Au trecut 684 de zile de când Rusia a invadat Ucraina, iar războiul din țara vecină provoacă pagube uriașe atât din punct de vedere material, dar mai ales din punct de vedere vieților omenești.

Deputatul liberal Radu Moisin susține că multe lucruri nu s-au schimbat în ultimul an de conflict militar, iar cele două părți ar trebui să se gândească la un tratat de pace pentru a pune capăt războiului.

Este foarte tragic ce se întâmplă în Ucraina. Noi, ca români, nu putem să influențăm ce se întâmplă peste graniță. Istoric vorbind, aproape toate războaiele s-au încheiat prin tratate de pace. La un moment dat, trebuie să se întâmple și asta. Multe lucruri nu s-au schimbat în 2023 din punct de vedere teritorial. În schimb, au murit și au fost răniți sute de mii de oameni. În afară de cei care vând armament în lume, nimeni nu are de câștigat de pe urma acestui război.

Orice se poate întâmpla pe viitor. Îmi doresc ca acest război să se termine cât mai repede din mai multe motive, iar unul dintre acestea este de a diminua riscurile unui conflict mai larg. Am văzut că au apărut știri în acest sens, cum că Rusia ar putea ataca Germania sau Finlanda, dar sunt niște fabulații, părerea mea. Aceste afirmații apar doar ca să inducă frică în populație.

În mod pervers, acest război le convine politicienilor slabi. Bugetul Armatei Române este din ce în ce mai mare, iar asta este un lucru foarte bun. Să nu uităm că, de-a lungul timpului, nu am fost prea bine înarmați. Ne amintim ce s-a întâmplat în cele două războaie mondiale. Sper ca achizițiile de armament să se facă cu cap”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin, deputat PNL Cluj.

Comenteaza