Parlamentarii PSD de Cluj n-au nicio problemă că şi-au demis două guverne într-un an. Ce spun Nasra, Itu şi Ilea

Parlamentarii PSD de Cluj n-au nicio problemă că şi-au demis două guverne într-un an. Ce spun Nasra, Itu şi Ilea
Parlamentarii PSD Cluj Horia Nasra, Cornel Itu şi Vasile Ilea au comentat pentru ZIUA de CLUJ decizia Comitetului Executiv (CEX) al PSD de a-i retrage sprijinul politic lui Mihai Tudose, fapt ce a dus la demisia premierului.

Deputatul Horia Nasra, numit lider interimar la PSD Cluj de Liviu Dragnea, crede că discuţia avută luni în forul executiv al PSD a fost una "bună".

"A fost o discuţie bună în cadrul CEX-ului. Dumnealui (n.red. - premierul Mihai Tudose) şi-a menţinut punctul de vedere cu privire la restructurarea guvernamentală şi la toate discuţiile avute în ultimele săptămâni. A spus că nu are o foarte bună comunicare cu preşedintele şi o parte din liderii partidului şi prin urmare a spus că nu are nicio problemă dacă considerăm prin vot că trebuie să facă un pas în spate, să demisioneze, şi asta s-a întâmplat", a declarat Horia Nasra.

Rugat să comenteze faptul că PSD a ajuns din nou la mână preşedintelui Iohannis, care va trebui să numească un nou premier, Horia Nasra spune că PSD se bazează pe faptul că are majoritate parlamentară împreună cu ALDE şi că nu ar trebui să se ajungă la o criză politică.

„Eu cred că în anul Centenarului cred că ar trebui să trecem printr-o criză politică. Şi de ce spun asta? În momentul de faţă PSD şi ALDE au majoritatea în parlament. Îmi amintesc că în urmă cu nu foarte mulţi ani că au existat într-o perioadă relativ scurtă, apropiată de ce se întâmplă astăzi, trei-patru guverne, adică în guvernul Boc. Chiar dacă nu a fost schimbat prim-ministrul, au fost schimbaţi foarte mulţi miniştri. Prin urmare...Uitaţi, inclusiv la nivel european cât a durat să se ajungă la o formulă de gentlemen s agreement în Germania, acolo au fost diverse variante şi formule de partide care să susţină guvernarea. Eu cred că sunt multe parsoane care dau altă anvergură la tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni şi la votul dat de noi ieri, şi nu cred că în anul ăsta Centenar ar trebui să mergem într-o zonă de tensiune politică, într-o zonă de tensiune socială, într-o zonă de tensiune etnică. Îmi exprim speranţa că preşedintele va face tot ce e legat de bunul mers democratic şi va respecta Constituţia şi va respecta majoritatea parlamentară", este de părere Horia Nasra.

Un alt deputat al PSD Cluj, Cornel Itu, consideră "bună" decizia luată de CEX-ul PSD, chiar dacă admite că într-un an Centenar ar fi fost normal să fie mai multă linişte.

"Eu cred că într-un an Centenar, ar fi trebuit mai multă linişte şi pace şi să fim constructivi. Cred că CEX-ul care a luat această decizie a fost bine informat. Au fost dezbateri suficient de multe şi de aplicate şi cred că măsura luată de către CEX e bună. Cred că nominalizarea unui nou premier cât mai repede poate linişti apele şi creiona o politică de unitate în acest an al Centenarului", a spus deputatul Cornel Itu.

Senatorul PSD de Cluj Vasile Ilea, este de părere că prin decizia conducerii PSD de a schimba premierul s-a pus capăt unei situaţii de natură conflictuală în partid.

"Decizia Comitetului Executiv (CEx) al PSD este decisivă. Dacă decizia retragerii sprijinului politic acordat fostului premier, Mihai Tudose, este una bună sau rea, rămâne de văzut. Cert este că s-a pus capăt unei situații de natură confictuală și acest lucru este foarte important. Din acest moment trebuie să dovedim mai multă înțelepciune si responsabilitate pentru țară, să punem cît mai repede capăt acestei crize și de acum să ne preocupe numai agenda cetățeanului. Să nu uităm că este anul Centenarului Marii Uniri și de aceea, speranțele mele se îndreaptă spre nominalizarea și ulterior numirea unui premier care să fie mai apropiat de Ardeal, de ce nu chiar cu rădăcini ardelenești. Personal consider că Transilvania merită un nou premier ardelean, dar indiferent cine va fi el, important este ca programul de guvernare pentru care românii ne-au dat votul, să fie dus la bun sfârșit", a declarat Vasile Ilea.

 

 

 

Comenteaza