Partid frecventabil, caut primari (surse)

Partid frecventabil, caut primari (surse)
PNL Cluj s-a pus pe treabă pentru alegerile locale. „Greii" din partid au avut vineri o discuţie cu primarii din zona de nord a judeţului. Chiar şi cu cei care nu sunt în PNL.

Partidul Naţional Liberal s-a pus pe racolat primari în judeţul Cluj. Sursele ZIUA de CLUJ susţin că vineri, la un restaurant de lângă Gherla, şi-au comandat câte o cafea la separeu co-preşedinţii organizaţiei judeţene a liberalilor, Marius Nicoară şi Alin Tişe, respectiv preşedintele în exerciţiu al consiliului judeţean, Marius Mânzat. Informaţiile noastre mai arată că pe la masa din separeu au trecut mai mulţi primari din nordul judeţului, unii din PNL, cărora li s-au promis diverse beneficii pentru a sprijni puternic partidul la alegerile locale, alţii din PSD, cărora li s-a pretins să vină sau să revină în PNL.

Este şi cazul punctual al primarului din Sânmartin, Ioan Fârtan, fost liberal, pe care PSD l-a racolat înaintea alegerilor prezidenţiale, când cu Ordonanţa 55/2014 aleşii au putut migra în voie, fără să îşi piardă funcţiile. Despre Fârtan se spune că are o mare influenţă asupra alegătorilor din Sânmartin şi că are în mână circa 1.000 de voturi sigure. Zvonurile spun că un alt primar vizat ar fi Iancu Marcel Mocean, din Cămăraşu, de asemenea membru PSD.

Surse din interiorul PNL susţin că, după ce a pierdut alegerile pentru consiliul judeţean în 2012, Alin Tişe se teme să nu mai piardă o dată şi caută sprijin. El a fost ales de partid să fie preşedinte al consiliului judeţean, dacă liberalii câştigă alegerile la Cluj.

În zona de nord a judeţului, PNL a mai pierdut din influenţă. Acolo aducea voturi pentru partid, dintre liberali, un fost preşedinte de consiliu judeţean cu diplomă universitară falsificată, dar acesta este acum în procedură de demitere. „Tişe nu are mulţi simpatizanţi, mai ales în vechiul PNL, şi se teme să nu piardă alegerile. De aceea s-a organizat azi o întâlnire cu primarii din zona Dej, unde au fost invitaţi atât edilii partidului, cât şi unii care nu fac parte din partid şi se încearcă să fie racolaţi. În zona Dejului, influenţa deputatul PSD Cornel Itu a scăzut, iar cea a lui Marius Mânzat, de la PNL, preşedintele dejean al consiliului judeţean, a crescut", susţin sursele ZIUA de CLUJ.

"Eu cu primarii, chiar şi cu cei din PSD, mă întâlnesc frecvent, asta nu înseamnă că încerc să-i racolez. Despre cei care au plecat din PNL prin OUG nr. 55, am mai declarat că îi aştept înapoi în partid", a declarat copreşedintele executiv al PNL Cluj, Alin Tişe.

"Domnul Fârtan este candidatul nostru la Sânmartin, l-am validat în această poziţie. Dânsul mi-a spus când a venit în PSD că rămâne în partid. În zona de nord a judeţului avem mai mulţi primari cu care am discutat, care au fost alături de noi la mai multe alegeri şi în care am încredere, inclusiv domnul Mocean, care este de asemenea validat drept candidat PSD la alegerile din Cămăraşu. Nu zic că n-am auzit că ar exista discuţii, dar eu sunt convins că toţi vor rămâne în partidul nostru", a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

 

Comenteaza