Perdanţii din PDL cer capul lui Boc

Perdanţii din PDL cer capul lui Boc
Doi dintre cei mai mari contraperformeri electorali ai PDL încearcă să arunce vina propriilor eşecuri în spinarea preşedintelui partidului.

Radu Berceanu şi Cristian Poteraş cer demisia lui Emil Boc din fruntea partidului. Dacă Poteraş a pierdut primăria sectorului 6 din capitală fără drept de apel, organizaţia doljeană a PDL, condusă de Radu Berceanu, a fost surclasată până şi de UNPR.

"Da!", a răspuns Cristian Poteraş, întrebat dacă Emil Boc trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL. Aşa-zisul "baron de Dolj", Radu Berceanu, a mers mai departe şi a cerut demisia întregii conduceri a partidului. Curios este că nu i-au cerut lui Boc să predea conducerea partidului perfomerii electorali ai PDL, cum ar fi realeşii Mircea Hava (primar Alba Iulia), Gheorghe Falcă (primar Arad) sau Gheorghe Ştefan (primar Piatra Neamţ). Poteraş a fost debarcat din funcţia de primar al sectorului 6 al capitalei, după ce a adunat mai puţin de jumătate din voturile liberalului Rareş Mănescu. La rândul său, Berceanu a pierdut în Dolj cam tot ce putea pierde, şi nu oricum, ci la scor. Candidatul PDL a pierdut bătălia pentru preşedinţia Consiliului Local Dolj la o diferenţă de 30 de procente, în vreme ce candidatul la funcţia de primar al municipiului Craiova nici n-a contat în alegeri. Pentru Consiliul Judeţean Dolj, PDL a obţinut 30% din voturi, la mare distanţă de cele 55 de procente ale USL, în vreme ce în Consiliul Local Craiova democrat-liberalii au fost surclasaţi până şi de UNPR, obţinând doar trei mandate, faţă de cele şapte ale "progresiştilor".

"Fiecare să vorbească de la înălţimea procentelor pe care le-a obţinut. Important este să facem o evaluare în interiorul partidului şi după aceea să facem declaraţii în spaţiul public. Dar în România se poate întâmpla orice, inclusiv în PDL. Iată că nu vorbesc tocmai cei cărora rezultatele le-ar da dreptul s-o facă", a reacţionat preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda.

Faptul că demisia lui Boc este cerută de doi perdanţi la scor reprezintă un lucru de neînţeles pentru vicepreşedintele PDL Cluj, deputatul Petru Călian. "Şi eu îmi pun aceeaşi întrebare: cum de tocmai ei, care au pierdut fără drept de apel, îi cer demisia lui Boc. Cred că cei doi caută un ţap ispăşitor pentru propriile eşecuri, dar culmea este că îl caută în zona învingătorilor. Le reamintesc că Emil Boc a câştigat alegerile. Într-adevăr, la nivel naţional PDL nu stă foarte bine, dar nu cred că am pierdut primari şi preşedinţi de consilii judeţene din cauza lui Boc, ci din cauza conjuncturii, a situaţiei economice internaţionale, care ne-a lovit şi pe noi, dar poate şi din cauza unei proaste organizări în teritoriu, acolo unde s-a pierdut", a comentat Călian.

Şeful de campanie al lui Boc, europarlamentarul Rareş Niculescu, preferă să evite intrarea în coliziune cu Berceanu şi Poteraş. "Sunt convins că la aceste alegeri fiecare a încercat să-şi facă datoria faţă de partid. Nu mă îndoiesc de faptul că toţi au pus suflet în egală măsură. Cât priveşte toate aceste chestiuni interne de partid, vor fi discutate la momentul oportun în forurile interne ale partidului", a afirmat Niculescu.

Primarul interimar Radu Moisin este, însă, mult mai categoric. "Mandatul primit anul trecut de actualul preşedinte al partidului este de patru ani şi nu ştiu ca cei doi să fi candidat şi să fi cerut sprijinul partidului. Sunt convins că actuala conducere poate gestiona foarte bine următorul ciclu electoral, singura condiţie fiind să primească sprijinul întregului partid. Sigur că pierderea alegerilor în sectorul 6 şi în judeţul Dolj este un lucru trist pentru PDL şi este un lucru care ar trebui să le dea de gândit celor doi, care ar trebui să-şi evalueze propria activitate şi să nu dea vina pentru nerealizările lor pe cei care fac performanţă", a afirmat Moisin. Emil Boc n-a putut fi contactat.

UPDATE. Gheorghe Flutur, un alt democrat-liberal înfrânt în alegeri (a pierdut preşedinţia CJ Suceava) cere demisia conducerii PDL.

 

Etichete
Comenteaza