Breaking news Update Peste 120.000 de cămăși albe: ”Liviu Dragnea, nu ceda. Noi suntem de partea ta”

Zeci de mii de membri PSD s-au aflat sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, la cel mai mare miting politic pe care l-au pregătit partidele de guvernământ PSD-ALDE.

 

Primele autocare cu manifestanţi au sosit în Capitală încă de la ora 16.00, unele cu oprirea pe B-dul Aviatorilor, altele la Romexpo, unde social-democraţii au fost coborâţi pentru a ajunge în faţa Guvernului. În acelaşi timp, organizatorii şi-au împărţit sarcinile în Piaţa Victoriei pentru a-i ghida cât mai bine pe colegii lor din judeţe, îmbrăcaţi conform indicaţiilor de la centru în alb, pentru a simboliza puritatea şi a mima o adunare neutră, nu una roşie, în culoarea predominantă a partidului. Manifestaţia a fost una ”de protest faţă de abuzurile din justiţie".


Peste 120.000 de persoane s-au adunat la miting. Pe scena amplasată în piaţă au ținut discursuri liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul general, Gabriela Firea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vicepremierul Paul Stănescu şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.


Tăriceanu: ”Statul paralel e cel mai mare dușman al nostru”


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat sâmbătă seară, la mitingul din Piaţa Victoriei, că în prezent în România există "o democraţie controlată", "statul paralel" fiind omniprezent în politică, în economie, în mass-media şi în justiţie. "Sunt mândru de voi, de România! (...) Cu toții am greșit crezând că ne-am câștigat dreptul la democrație și libertate. Spuneți-le că nu vă este frică", a zis Tăriceanu. Trebuie să ne luăm libertatea înapoi, a mai spus liderul ALDE, precizând că "vrem democrație adevărată". "Statul paralel e cel mai mare dușman al nostru. (...) Sunteți cumva dușmanii României? O amenințare pentru România? (...) Cum se explică că Kovesi a devenit mai importantă decât Constituția?", a întrebat Tăriceanu."Vă promit că ascultările telefoanelor vor înceta", a spus Călin Popescu-Tăriceanu. "România trebuie să rămână liberă", a mai spus liderul ALDE, care a punctat că nu vrea răzbunare.


Firea: ”Această piaţă nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiţi”


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a spus participanţilor la mitingul PSD că acesta este un miting legal, nu cel la care participă "un domn cu geacă roşie". "Am ajuns să luptăm pentru libertate şi vreau încă de la început să lămurim nişte, lucruri, pentru că s-au spus foarte multe neadevăruri. Aţi venit de bună voie la Bucureşti? Aţi venit cu japca la Bucureşti? V-a obligat cineva? Bine aţi venit de bună voie la Bucureşti. Altcineva, cu geacă roşie participând la mitinguri ilegale, să ne confişte voturile românilor. Mitingul nostru este autorizat. (...) Această piaţă nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiţi, cu interese străine ţării noastre. Această piaţă, a victoriei, trebuie să fie a tuturor românilor liberi. Noi vrem dreptate, nu putem trăi cu dictatura minorităţii! Votul românilor este sfânt şi trebuie respectat!", a spus Gabriela Firea.


Dăncilă: ”Abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate”


Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că rezultatul voturilor românilor trebuie respectat, iar abuzurile din justiţie stopate. “Suntem astăzi în piaţă împreună pentru a spune câteva lucruri esenţiale. Rezultatul voturilor românilor trebuie respectat. Abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate, trebuie să închidem epoca urii şi a dezbinării. Iată care este diferenţa dintre noi şi cei care ne împiedică să guvernăm”, a declarat Dăncilă.


Dragnea: ”Toți puteți fi atinși de mâna lungă a acestui stat paralel”


Timp de mai multe minute, preşedintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piaţa Victoriei, participanţii la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susţinere. Manifestații au scandat „Dragnea, președinte” și i-au cerut acestuia să candideze în 2019. Liderul PSD a primit un tricolor de la manifestanți.

”Haideți s-o felicităm cu toții pe Simona Halep, ne-a adus o bucurie după 40 de ani. Vreau să vă salut cu respect și admirație pe toți cei care-ți venit să fiți alături de noi în Piața Victoriei, pe toți care au speranța și credința că putem trăi într-o țară mai bună. V-ați asumat cu demnitate dreptul la libertăți și democrație. Meritați aplauze. Îi salut, de asemenea, dar de astă dată, cu milă, pe toți trimișii în Piață ai statutul paralel, civil sau nu, la ordin sau din curiozitate, vă rog să-i salutați. Suntem mulți astăzi aici, mai mulți decât se așteptau cei care râdeau și ne insultam. Statul paralel trebuie să știe că noi suntem ceea ce se cheamă democrație. Am fost întrebat ce înseamnă statul paralel, împotriva căruia protestăm azi aici. Este un sistem care folosește instituțiile statului nelegitim, afară și-n paralel cu democrația, drepturile și libertățile fundamentale, cu votul românilor, cu Constituția. Au trecut trei ani și jumătate de când Traian Băsescu a construit acel sistem, dar instrumentele au rămas. Care sunt instrumentele care au rămas: procurorii corupți, șefa DNA a rămas, ați auzit-o cerând să facă dosar premierului, ați văzut-o anchetând Guvernul pentru că guvernează, ați văzut-o arestând și umilind zeci de oameni care au fost achitați, generalii au rămas, vorbesc prin mulți politicieni din opoziție, atacă democrație prin ONG-uri și partide finanțate ilegal, au rămas jurnaliști, cu batistuță cu tot (trimiterea cu batistuța este explicită către Rareș Bogdan:;"Îi este frică răuuuu! Ştie că nu va scăpa! LA PUŞCĂRIEeeeeeee hoţule!", a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook n.r.), fără să poată vreunul să spună din ce bani trăiesc, magistrații au rămas, pe ei nu-i vedeți, dar vă doresc să nu ajungeți să-i cunoașteți. Au mai rămas 6 milioane de români ascultați, protocoalele secrete între servicii și Parchete, securitate și curțile de justiției, șantajul și amenințarea. I-am lăsat la urmă pe beneficiarii politici, cei care dau sens statului paralel, sunt cei care pierd alegerile la urne, dar vor să le câștige prin DNA și SRI. Fără sprijinul instituțiilor de forță ei nu există în politică. Să nu-l învidiem pe prietenul dvs. Klaus Iohannis!” a spus Liviu Dragnea, în Piața Victoriei. 

El a adăugat: ”Când spune că nu vede protocoalele secrete, Iohannis are o problemă la ochi sau la dosar, când spune că statul paralel e o glumă proastă, are umor sau nu are încotro. Să nu-l învidiem nici pe Ludovic Orban. Ne întrebăm dacă a întrebat pe cineva de la PNL sau de la DNA când l-a propus pe Iohannis, candidat la președinție la cinci zile după ce a fost achitat. Nu vor scăpa din captivitate și de răspundere. Ei folosesc statul paralel, dar sunt niște unelte jalnice ale acestor securiști. E o cârdășie periculoasă, un contract care vrea să scoată democrația din joc. Statul paralel e boala cruntă care macină, strică prietenii și relații vechi, ne-a întors unul împotriva celuilalt, ne-a făcut să trăim într-o societate măcinată de ură și invidie, unde oricui, dacă i se întâmplă ceva bun, există altcineva care consideră că e un bun nemeritat, necuvenit, această boală ne-a adus mai rău decât pe vremea vechii Securități. Vor să ne transforme într-un popor de denunțători, suntem îndemnați, amenințați, șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, colegilor sau a unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată. E un plan odios de dezbinare a societății românești, un plan al fricii că oricine poate fi transformat în suspect sau vinovat, s-a mers mult prea departe. Toți am putea fi afectați de mâna lungă a acestui stat paralel (...) Toți suntem sau putem deveni ținte la un moment dat, toți puteți deveni ținte vii ale acestui sistem odios. Toți puteți fi atinși de mâna lungă a acestui stat paralel”. 

În timpul discursului său, participanții la miting au scandat: ”Liviu Dragnea, nu ceda. Noi suntem de partea ta”.

Liviu Dragnea a întrebat retoric sâmbătă seara, făcând referire la preşedintele Klaus Iohannis, că, atunci când nu vede protocoalele dintre instituţii, "are o problemă la ochi sau la dosar". "Când spune că nu vede protocoalele secrete are o problema a ochi sau la dosar? Când spune că statul paralel este o glumă proastă, credeţi că nu are umor sau că nu are încotro?", a afirmat Dragnea la mitingul din Piaţa Victoriei. El a mai spus că liderul PNL, Ludovic Orban, nu trebuie invidiat: "Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban. L-a propus pe Iohannis candidat la preşedinţie la 5 zile după ce a fost achitat şi acum ne întrebăm - o fi întrebat pe cineva de la PNL sau pe cineva de la DNA?"

De asemenea, Dragnea a menţionat că "statul paralel reprezintă boala cruntă care macină pe dedesubt această ţară".

Comenteaza